Çözüldü OLED neden bu kadar seviliyor?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Konatus

Megapat
Yer
Tatooine
Daha fazla  
Az önce www.technopat.net'te 2025 yılında OLED ekranlı Mac'lerin gelebileceğine dair bir haber okudum. Samsung'a ait olan bu OLED teknolojisi nedir? Ayrıca neden bu kadar çok seviliyor? Çünkü televizyon alırken telefon alırken üstüne basa basa "OLED" diye belirtilmesi, Apple gibi bir firmanın bazı ürünlerinde en büyük rakiplerinden birinin ürettiği paneli tercih etmesi... Bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim.

İfadeler: T21
Çözüm
OLED paneller görüntü kalitesi anlamında piyasadaki en iyi panellerdir. Her piksel için ayrı ayrı ışıklandırma sağlandığı için siyahlar gerçek siyah olur, bu sayede çok yüksek kontrast oranları elde edilebilir. Renk doğruluğu yüksek ve renk gösterme kabiliyetleri de çok iyi. Çok geniş açıda izleme imkanı sağlıyor. Pahalı olduğu için amiral gemisi modeller dışında pek görülmüyor. Karşısına geçildiğinde OLED panel ile TFT, TN veya IPS panelin farkı rahatlıkla anlaşılabiliyor.
OLED panellerde siyah renkler tam siyah gibi görünür. IPS ve diğer tür panellerde bunlar grimsi gibi görünüyor. Bunu sadece siyah renkler olarak algılamayın. OLED'in renk ve görüntü kalitesi cidden çok daha iyi.

Bilmiyorum herhalde daha güzel görüntü veriyor yani bana göre ekranın bir farkı yok IPS, OLED ekran falan renkli olsun yeter.

Aslında kimse açıklayamıyor olayı tam olarak Bu terim görsel olduğu için tamamen görmek gerekiyor bu farkı. Ve inanın gördüğünüzde büyüleniyorsunuz.

OLED paneller görüntü kalitesi anlamında piyasadaki en iyi panellerdir. Her piksel için ayrı ayrı ışıklandırma sağlandığı için siyahlar gerçek siyah olur, bu sayede çok yüksek kontrast oranları elde edilebilir. Renk doğruluğu yüksek ve renk gösterme kabiliyetleri de çok iyi. Çok geniş açıda izleme imkanı sağlıyor. Pahalı olduğu için amiral gemisi modeller dışında pek görülmüyor. Karşısına geçildiğinde OLED panel ile TFT, TN veya IPS panelin farkı rahatlıkla anlaşılabiliyor.

Çözüm
OLED hem renk, hem kontrast hem de tepki süresi açısından muazzam bir teknoloji, tepki süresi aşırı düşük, hareketli sahnelerde hiçbir panelin yakalayamadığı netliği yakalıyor, neredeyse hiçbir bulanıklık olmuyor. 240Hz OLED çıkarsa ve input lag olayı düzgün olursa E-Spor sektörü direkt OLED e geçer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…