Bak bunu doğru dedin işte. Oldum olası zaten panik atağım var. Acaba yanacak mı , yandı mı diye diye paranoyak olur gözlerime uyku girmez artık. Ama mağazada canlı kanlı görünce de çok pis aşık oldum. Ne yapsam cidden bilmiyorum.
TN panel renkleri oldukça cansız gösteren ama oyun oynamak için muhteşem bir paneldir, VA panel siyahlar konusunda muhteşemdir ama düşük bütçeli VA panel monitörler'de çok fazla ghosting problemi olabilir ciddi derecede. IPS panel siyahları tam siyah gösteremez diğer renkler oldukça iyidir ve genelde en çok tercih edilen panel tipi oluyor ne Ghosting ne başka sorunu yok ama TN kadar hızlı ve akıcı değil. Ben TN tercih etmezdim çünkü renkler cidden çok cansız oluyor.Umarım dediğiniz gibidir. Şuan daha sıcak bakmaya başladım.
TN panel renkleri oldukça cansız gösteren ama oyun oynamak için muhteşem bir paneldir, VA panel siyahlar konusunda muhteşemdir ama düşük bütçeli VA panel monitörler'de çok fazla ghosting problemi olabilir ciddi derecede. IPS panel siyahları tam siyah gösteremez diğer renkler oldukça iyidir ve genelde en çok tercih edilen panel tipi oluyor ne Ghosting ne başka sorunu yok ama TN kadar hızlı ve akıcı değil. Ben TN tercih etmezdim çünkü renkler cidden çok cansız oluyor.
OLED dediğimiz ise görüntü anlamında muhteşem bir panel gerçekten, MediaMarkt'da OLED panel kocaman bir Samsung monitörü incelemiştim cam gibi muhteşem bir görüntü kalitesi vardı.
Alın hocam OLED ekran eğer film izliyorsanız ve yüksek grafikli hikaye oyunları oynuyorsanız birebir olduğunu düşünüyorum. O muhteşem ekranda güzel grafikli bir oyun oynamanın zevki başka olur. Benim bütçem monitör alırken düşüktü bu yüzden IPS tercih etmiştim.Hocam TN paneli tercih etmemin sebebi rekabetçi oyunları fazlaca oynadığım için. OLED konusunda ise kesinlikle haklısın. Ben de yakından görünce tam olarak aradığım lezzet bu dedim. ASUS yeni bir monitör çıkardı. 4K 240 Hertz / 1080p 480 Hertz şeklinde Dual mod. Hem rekabetçi hem de hikayeli oyunlar için uygun. Bunu alacağım gibi duruyor.
Arkadaş parlaklığı %100'e çekmesin bir zahmet, parlaklığı o kadar yüksekte kullanacağını sanmıyorum bence boş konuşuyorsunuz.Şu eski OLED'ler yanıyordu diyenleri bir alalım pistten.
Yıllarca Samsung'ta çalıştım. Tüm OLED'ler gerekli koşullar sağlandığında halen kolayca yanabilir.
Aynı ekranda Full parlaklıkta bırak görelim ne oluyor...
RTINGS ise Samsung OLED G8 monitor ile 8 aydır TV yayını testi yapıyor. Yeşiller sarımsı, kırmızlar turuncumsu olmuş. Ayrıca %50 gri renk açıldığında arka plan yanıkları (burn-in) da belli oluyor.
Henüz Gen 3 OLED paneller yaygın değil ya da birçoğu çıkmadı. Onların da nasıl bir performans vereceği meçhul...
Ayrıca MSI gibi bazı OLED Care 2.0 adı altında yanık oluşumunu en aza indirecek yazılımsal hileler görebiliriz.
Ancak OLED yanığı halen 2024 yılında hayatımızda!
Arkadaş parlaklığı %100'e çekmesin bir zahmet, parlaklığı o kadar yüksekte kullanacağını sanmıyorum bence boş konuşuyorsunuz.
OLED yanığı eskide kaldı, hiç düşünmeden OLED alırdım ben direkt o cam gibi görüntüye kurban.
Bu bilgi nereden geldi?
Gereksiz yere kötü düşünmeyin alın gitsin, o problem günümüz OLED'leri için geçerli değil. Eski Samsung OLED veya Huawei OLED ekranlarında görüyorduk.
Yanlış ifade etmişimarkadaş Huawei OLED ekran ne demek biraz açıklar mısın çok merak ettim