Daha fazla
IPS mi almalıyım OLED mi almalıyım karar veremiyorum. OLED yanmasının önüne geçmek için markalar çeşitli tedbirler veya yardımcı araçlar kullanmışlar ama hala güvenemiyorum. Haftanın 4 günü bilgisayarı çalışmak için kullanıyorum ve sabit görüntüler ekranda kalabiliyor. Bunun önüne geçmek için görev çubuğunu görünmez yapıp, masaüstündeki kısayolları diğer monitöre taşıyıp, duvar kâğıdını da hareketli duvar kâğıdı yaparak önüne geçebilirim diye düşündüm. Ama mesela duvar kâğıdında sürekli aynı GIF tekrar tekrar oynatılınca bu yine sabit görüntü almak olmuyor mu? Ve ben bu monitörü sadece PC için değil aynı zamanda PS için de alıyorum. Uzun süreler FC24 oynayan birisiyim ve atıyorum 20-30 maç üst üste oynayınca 7-8 saat yeşil saha ekranda kalınca yanma olabilir mi? Yoksa bu sabit görüntüden kasıt sadece hareketsiz masaüstü arka planı ya da görev çubuğu gibi daha statik görüntüler mi? Sonuç olarak 3 yıl garantisi var ve garanti süresince bir yanma olduğunda değişim olacak ama garanti bittiğinde yanma olunca panel için neredeyse yeni monitör parası vermem gerekecek. Düşünmekten kafayı mı yedim acaba bu kadar da dayanıksız olmamalı diye düşünüyorum. Bu işin teknik bilgisine sahip birisi varsa detaylı anlatabilir mi? Sizin fikriniz nedir?