Oluşturulan R7 7800x3D ve RX 9070 XT sistem nasıldır?

Bütçe
76-77.000 TL (Anakart Dışı)

Ordergrass

Megapat
Daha fazla  
Selamlar, aşağıda listelediğim bileşenlerle bir sistem toplamayı planlıyorum ve sizin fikirlerinizi almak isterim. Olası darboğaz, uyumsuzluk ya da daha iyi bir alternatif öneriniz varsa açığım. Genelde kaliteli ve bilinen markalardan parçalar seçmeye çalıştım. İşlemci ve ekran kartına yüklenip diğer parçaların kalitesiz olmasını istemiyorum. Ama yine de fiyat optimizasyonu önerilerinize açığım. Yani "ya kardeşim ona o kadar para verilmez." dediğiniz bir kısım varsa değerlendireceğim. Sistem 2K çözünürlük için sadece oyun odaklı olacak. sistemde belirlediğim anakart çok uygun bir fiyata indirime girmişti o yüzden onu satın aldım.

ASUS TUF Gaming B650-E Wi-Fi
(fiyatı bayağı düşmüştü satın aldım) ✅
🔗 amazon.com.tr

AMD Ryzen 7 7800x3D (tray, 5.0GHz, 8 çekirdek, 96MB l3)
🔗 gaming.gen.tr

Crucial Pro 32 GB (2x16 GB) DDR5 6000MHz CL36 – Intel XMP 3.0 profilli.
🔗 amazon.com.tr

Samsung 990 Pro 1TB NVMe M.2 SSD
🔗 amazon.com.tr

ASUS Prime Radeon RX 9070 XT OC 16 GB GDDR6 256-BIT
🔗 gaming.gen.tr

DeepCool LS720s Zero Dark – 360mm sıvı soğutma, 3x120mm fan.
🔗 tebilon.com

NZXT H7 Flow 2024 Edition
🔗 itopya.com

ASUS TUF Gaming 850W 80+ Gold
🔗 gaming.gen.tr

Bu şekilde değişiklik yapmanızı öneririm.

CPU: 9800x3d
GPU: PowerColor 9070xt
Ram: XPG Lancer 2x16 32GB 6000MHz Cl30
SSD: Samsung 990 PRO 1TB
Sıvı Soğutma: DeepCool LS720 SE 360mm
PSU: FSP VİTA GM 850w
Kasa: NZXT H7 FLOW

77-78k yapıyor olması lazım. Çok çok daha iyi bir sistem.

Selamlar, aşağıda listelediğim bileşenlerle bir sistem toplamayı planlıyorum ve sizin fikirlerinizi almak isterim. Olası darboğaz, uyumsuzluk ya da daha iyi bir alternatif öneriniz varsa açığım. Genelde kaliteli ve bilinen markalardan parçalar seçmeye çalıştım. İşlemci ve ekran kartına yüklenip diğer parçaların kalitesiz olmasını istemiyorum. Ama yine de fiyat optimizasyonu önerilerinize açığım. Yani "ya kardeşim ona o kadar para verilmez." dediğiniz bir kısım varsa değerlendireceğim. Sistem 2K çözünürlük için sadece oyun odaklı olacak. sistemde belirlediğim anakart çok uygun bir fiyata indirime girmişti o yüzden onu satın aldım.

ASUS TUF Gaming B650-E Wi-Fi
(fiyatı bayağı düşmüştü satın aldım) ✅
🔗 amazon.com.tr

AMD Ryzen 7 7800x3D (tray, 5.0GHz, 8 çekirdek, 96MB l3)
🔗 gaming.gen.tr

Crucial Pro 32 GB (2x16 GB) DDR5 6000MHz CL36 – Intel XMP 3.0 profilli.
🔗 amazon.com.tr

Samsung 990 Pro 1TB NVMe M.2 SSD
🔗 amazon.com.tr

ASUS Prime Radeon RX 9070 XT OC 16 GB GDDR6 256-BIT
🔗 gaming.gen.tr

DeepCool LS720s Zero Dark – 360mm sıvı soğutma, 3x120mm fan.
🔗 tebilon.com

NZXT H7 Flow 2024 Edition
🔗 itopya.com

ASUS TUF Gaming 850W 80+ Gold
🔗 gaming.gen.tr
Bellekleri CL30 öneririm.

Bu şekilde değişiklik yapmanızı öneririm.

Ekran kartında Sapphire önermişsiniz ama fiyatı Asus Prime'dan daha pahalı. Ne artıları var?

Önerdiğiniz RAM'de pek bir fark göremedim ama sistemimde RGB olmasını istemiyorum açıkçası o yüzden siyah tercih ettim.

İşlemci için galiba fiyatı daha uygun bir site önerdiniz onu inceleyeceğim teşekkürler.

Güç kaynağı markası açıkçası hiç güven vermedi.

Teşekkürler, CL tam olarak ne oluyor RAM'lerde?

CPU: 9800x3d
GPU: PowerColor 9070xt
Ram: XPG Lancer 2x16 32GB 6000MHz Cl30
SSD: Samsung 990 PRO 1TB
Sıvı Soğutma: DeepCool LS720 SE 360mm
PSU: FSP VİTA GM 850w
Kasa: NZXT H7 FLOW

77-78k yapıyor olması lazım. Çok çok daha iyi bir sistem.
Hocam çok teşekkürler ama 9800x3D ekleyince bütçeyi çok aştı, +6000 TL fark ediyor maalesef. Alternatif verdiğiniz ürünlerle benim listemdekilerin pek fiyat farkını göremedim çoğu aynı gibi. Başka sebepleri var mıydı fiyattan başka?

Hocam çok teşekkürler ama 9800x3D ekleyince bütçeyi çok aştı, +6000 TL fark ediyor maalesef. Alternatif verdiğiniz ürünlerle benim listemdekilerin pek fiyat farkını göremedim çoğu aynı gibi. Başka sebepleri var mıydı fiyattan başka?
Parçaları akakçeden bakarak topladım. 77-78k yapıyor. Değiştirdiğim parçalar sizin koyduklarınızdan daha kaliteli daha performanslı.

PowerColor ile Gigabyte arasında gözle görülür bir fark var mı? Uzun süreli kullanımda ısınma, takılma vb. gibi sorunlar var mıdır? Ben çok bir yorum göremedim diye daha bilindik bir markaya yönelmek istedim şahsen.
PowerColor alınır hocam kötü bir marka değil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı