Tekrardan merhaba. Anakart ve SSD'yi aldım, geri kalan parçalarda da bazı değişikliklere gittim:
ASUS TUF Gaming B650-E WIFI (-7684 TL)
Samsung 990 Pro 1TB NVMe M.2 SSD (KIOXIA EXCERIA PRO 1TB 7300MB/6400MB) (-2890 TL)
SSD'yi Kioxia ile değiştirdim. Fiyatı çok daha uygundu Samsung'a göre ve okuma hızları da gayet yüksekti. Sadece biraz ısınma sorunu varmış, onun da anakartta gelen soğutucu plakla halledileceğini ve fiyat farkına değeceğini düşündüm.
(+1200 TL)
AMD Ryzen 7 7800x3D
(~14000 TL)
Açıkçası işlemciyi 9800x3D yapabilmek için daha fazla diğer parçalardan kısmak istemiyorum. Sadece oyun için 7800x3D gayet yeterli olduğuna kanaat getirdim okuduklarıma göre. 9800x3D fazla
overkill kaçmaz mı? Gerçekten büyük bir fark yaratacak mı? Tekrardan fikrinizi almak isterim.
ASUS Prime Radeon RX 9070 XT (PowerColor RX 9070 XT Red Devil) (~35000 TL)
AMD kartlarında daha çok Powercolor ve Sapphire tercih ediliyormuş, o yüzden ben de Powercolor'un Red Devil versiyonuna yöneldim, baya olumlu şeyler okudum.
Crucial Pro 32 GB (2x16 GB) DDR5 6000MHz (Corsair Vengeance 32 GB (2x16) 6000 MHz CL30) (~5500 TL)
Sistemde genel olarak RGB'yi minimal tutmak istediğim için ucuz ama rengarenk kitlerdense daha sade ve minimal bir RAM istiyorum. Bu seçim tamamen estetik kaygıdan ötürü. İlk bilgisayarımı hazır almıştım neye benzediğini umursamadan o yüzden bu sefer biraz daha dış görünüşüne önem vermek istiyorum.
NZXT H7 Flow 2024 Edition
(~7000 TL)
DeepCool LS720s Zero Dark
(~4500 TL)
Yine soğutucu olarak da sizin tavsiye ettiğinizin siyah daha sade versiyonunu seçtim, hatta bir incelemeye göre küçük bir rakam olsa da
3 derece daha iyi de soğutuyormuş.
850W 80+ Gold
(~7000 TL)
Güç kaynağı konusunda kararsızım. Kaliteli bir şey almak istiyorum ve sizin söylediğiniz dahil kafamda birçok seçenek var:
Sizin söylediğiniz marka şu an Amazon'da baya uyguna satılıyor, fakat hiçbir yerde Gold ibaresi göremedim. MSI'ın daha bir PSUsu baya düşük fiyata satılıyor şu an. Diğer kaliteli markalarda ise DeepCool, CoolerMaster ve benim ilk başta düşündüğüm Asus TUF Gaming var.
Bilgisayar Güç Kaynağı ürünleri binlerce marka ve modelleri ile n11'de. Uygun fiyatlı Güç Kaynağı çeşitleri ve özellikleri için hemen tıklayın.
Asus TUF Gaming-850G 850W 80+ Gold Tam Modüler ATX 3.1 Güç Kaynağı en iyi özellikleri ve gerçek kullanıcı yorumları uygun fiyatlarla n11'de. Kampanyalı ve uygun fiyatlarla satın al.
Coolermaster 850W 80+ Gold Gx Iı MPX-8503-AFAG-2BEU Pcıe 5.0 Tam Modüler Güç Kaynağı en iyi özellikleri ve gerçek kullanıcı yorumları uygun fiyatlarla n11'de. Kampanyalı ve uygun fiyatlarla satın al.
Güç kaynağını da eklersek
77-78K oluyor toplam sistem. Daha fazla da arttırmak istemiyorum, o yüzden şimdilik 9800x3D'e sıcak bakmıyorum. Bu değişiklerime nazaran tekrar bir yorum yaparsanız memnun olurum.