Onboard Ekran Kartı Nasıl Güncellenir?

Ufuk Güvenç

Hectopat
Merhaba arkadaşlar;
Başlıkta da belirttiğim gibi eski bilgisayarımda ATI Radeon xpress 200 yüklü. Bunu nasıl güncelleştirebilirim ya da daha üst seviye bir şey kullanabilir miyim ? Mevcut ram 1.5 GB ama 1.37 GB olarak gözüküyor ve de ramdan paylaştığım miktarı arttırabilir miyim ? En önemlisi ise bazı oynayacağım oyunlarda DirectX 9 özelliği istiyor bunu nasıl halledebilirim. Teşekkürler.

Bilgisayar sağ tıkla, yönete gir. Aygıt yöneticelerine tıkla. Sonra görüntü bağdaştırıcısına tıkla ve intel hd 4000 yada eskiyse chipset ismi gibi birşey yazar. Onlara birine gir. Sürücü sekmesine tıkla, güncelleştirmesi varsa ordan güncelleyebilirsin.

İşletim sistemini belirtmemişsin, Bilgisayar parçalarını belirtmemişsin, Bütçeni yazmamışsın. Elindeki kart en fazla Xp destekli diğer sistemlerde driveri kuramazsın, kurarsın doğru çalışmaz. Microsoft'un ki yüklü halde de bişey açamazsın o kartla yeni kart alman lazım.

İşletim sistemim XP 32bit. İşlemci Pentium4 3.7GHz.1.5 GB ram var.
Bakkala directx 11 li ucuz bir ekran kartı almaya gittim ama güç kaynağın yetmez onun için de fazladan masraf yapma dedi. Ekran kartını istememin sebebi sadece boş zamanlarım olunca pes13 oynayabilmek :)

Hala verdiğin bilgiler eksik bilgisayarcı psu yetersiz demiş ama sende dx11 kart istemişsin. Yapacak bişey yok o zaman Para biriktir Sistemini değiştir. Yada PSU ve sistemin yeteceği bir kart versin o bilgisayarcı. O bilgisayara zaten parça yükseltmek için bi ekran kartı olur diğer bileşenler için piyasada ürün kalmadı sayılır.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı