Onboard Ekran Kartını Devre Dışı Bırakınca Ekrana Görüntü Gelmiyor

OzCity

Kilopat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar, güzel bir halt yedik ve bilgisayar şu an kullanılmaz durumda. Laptopumda işlemcinin R5 onboard kartı ve Radeon 530 ekran kartı var, ben ise sadece ekran kartını kullanmak için BIOS'tan onboard kartını kapatmak istedim. Fakat yanlış işlem yaptım, tahminimce entegre grafikler seçeneğini kapalı konuma aldım. Daha sonra yeniden başlattığımda ise ekran hiç gelmedi. Konu hakkında bilgisi olan ve yardımcı olabilecek var mı? BIOS'a giriş sesi geliyor fakat onda da görüntü yok

Bios pilini çıkarıp 10 dakika bekle.

HDMI ile görüntü verebilir. Olmazsa bios pilini çıkarın tekrar takın, yine olmazsa farklı bir HDD ile açmayı deneyin. Laptoplarda entegre grafiği devre dışı BIRAKMAYIN. Ekrana görüntüyü veren entegre grafiktir. Oyunlarda harici grafik birimine otomatik olarak geçer bilgisayar fakat yine de görüntünün ekrana gelebilmesi için entegre grafiğin çalışıyor olması gerek. Bu arada bios pilini çıkarmanın işe yaraması için laptobun pilini de sökmeniz gerek. Hatta pili gömülü olan bazı laptoplarda bios pili olmuyor sanırım, o zaman sadece pili sökmeniz yeterli olur.

Laptop'un pilini sökmek biraz zahmetli olacaktır. Masaüstü gibi değil. Bilgisayar açılmadan, Windows ortamına gelmeden HDMI ile harici ekrana geçmek pek mümkün olmuyor. Laptop modelinizi yazar mısınız?

Laptop'un pilini sökmek biraz zahmetli olacaktır. Masaüstü gibi değil. Bilgisayar açılmadan, Windows ortamına gelmeden HDMI ile harici ekrana geçmek pek mümkün olmuyor. Laptop modelinizi yazar mısınız?
Sorun sadece ekrana görüntü gelmemesi ise Windows görüntü gelmese de başlayacaktır. Windows açıldıktan sonra FN+F4 tuş kombinasyonuyla ekranı görmeden de harici ekrana geçilebilir. Tahminimce bios kısmında zaten otomatik olarak harici ekrana da görüntü gelecektir. Benim bilgisayarımda böyle oluyor en azından.

Lenovo ideapad 330-15AST
Hdmi işe yaramadı. Bios pilini söktüm yarım saat sonra taktım fakat ekran yine aynı
Bios pilini çıkarıp 10 dakika bekle.
Maalesef uzun bir süre bekledim fakat sıfırlanmadı.

Son düzenleme:
Laptopunuzda resimdekine benzer tuş var mı? Benim laptop da Lenovo. Bu tuş BIOS a sıfırlanmış şekilde giriyor. Bu yüzden soruyorum.

Dosya Ekleri

• P_20190107_203838_1.jpg
    148,3 KB · Görüntüleme: 173
O
Laptopunuzda resimdekine benzer tuş var mı? Benim laptop da Lenovo. Bu tuş BIOS a sıfırlanmış şekilde giriyor. Bu yüzden soruyorum.
Ona benzer bir tuş var system recovery ve bios setup kısımlarını açıyordu fakat bende sıfırlanmış şekilde girmiyor. Bir konuda okudum pil söküldükten sonra + ve - uçlarını kısa devre yapın diye belirtilmiş sıfırlamak için yapabilirmiyiz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…