Onboard masaüstü bilgisayarda VRAM artırma

sivrigum

Kilopat
Merhabalar. Ekran kartımı sattım, yeni kart almadan bir müddet onboard olarak kullanacağım bilgisayarı. Sürücüleri kurup bilgisayarı başlattım fakat DxDiag'da ayrılmış bellek 128MB gözüküyor. BIOS ayarlarından ilk önce 512MB, sonra 1024MB olarak ayarladım fakat değişen bir şey olmadı. Sorun nedir sizce?

İşlemcim i7 6700K
Anakartım MSI Z170A GAMING M5
RAM 16 GB.

İlginiz için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar. Ekran kartımı sattım, yeni kart almadan bir müddet onboard olarak kullanacağım bilgisayarı. Sürücüleri kurup bilgisayarı başlattım fakat DxDiag'da ayrılmış bellek 128MB gözüküyor. BIOS ayarlarından ilk önce 512MB, sonra 1024MB olarak ayarladım fakat değişen bir şey olmadı. Sorun nedir sizce?

İşlemcim i7 6700K.
Anakartım MSI Z170A GAMING M5.
RAM 16 GB.

İlginiz için teşekkürler.

VRAM arttırmanıza gerek yok, onboard ekran kartları RAM bellek üzerinden kullanır.

Paylaşımlı ekran kartının ram kullanma sınırı vardır, takılı belleğin yarısını kullanır standart olarak.
Atıyorum benim kartım maksimum 8 GB'a kadar destekliyor, bunun için 16 GB ram takarsam otomatik olarak kart kendini upgrade edecektir.

Ayar yapmanıza gerek yok.

BIOS güncel mi?
Evet güncel.
VRAM arttırmanıza gerek yok, onboard ekran kartları RAM bellek üzerinden kullanır.
Evet onu biliyorum hatta 1024mb yaptıktan sonra kullanılabilir RAM miktarı 15gb' a düştü.
Paylaşımlı ekran kartının ram kullanma sınırı vardır, takılı belleğin yarısını kullanır standart olarak.
Atıyorum benim kartım maksimum 8 GB'a kadar destekliyor, bunun için 16 GB ram takarsam otomatik olarak kart kendini upgrade edecektir.

Ayar yapmanıza gerek yok.
Bundan önce de onboard kullanıyordum. BIOS ayarı yapmadam VRAM miktarı çok düşük gösteriyordu oyunlarda. Yaptıktan sonra düzelmişti ama şimdi 128mb olarak gösteriyor, RAM' dan 1gb ayrılmış durumda anlayamadım sorunu.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı