Onboard ve ekran kartından istediğiniz şekilde görüntü almak

CozurOfficial

Hectopat
Makaleler
1
Öncelikle selamın aleyküm arkadaşlar. Bunu anlatacağım işlemi başka yerde görmedim tamamen deneme yanılma yöntemiyle buldum 2 ay boyunca test ettim bilgisayarımda kapanma yeniden başlatma vb. sıkıntılar olmadı ama kesin bir performans için bir şey söyleyemeyeceğim çünkü elimdeki ekran kartı 512MB.
Ve de bu işlemi farklı bir şekilde yapanlar var bu farklı işlem işlemcilerin yoga setiyle alakalı olan bir şey ki misinde bu yonga seti yok o yüzden böyle bir konu açma gereği duydum teşekkürler...

uyarı! her bilgisayarın BIOS'u farklıdır ama Advanced genel olarak aynı işlemleri gösterir Windows 10'da denenmiştir.
Şimdi öncelikle bilgisayarınızın BIOS'una giriyorsunuz advancet kısmına gelip devince optionsa giriyoruz.

WhatsApp Image 2020-02-27 at 15.33.07.jpeg

İntegrated video yu [Enable] aktif hale getiriyoruz ve bilgisayarı yeniden başlatıp tekrardan BIOS'a giriyoruz.

WhatsApp Image 2020-02-27 at 15.33.30.jpeg

Advancet kısmına geldiğimizde PCI VGA Configuration diye bir seçeneğin geldiğini görüyoruz ve giriyoruz.
Burası çok önemli burada ekran kartımızı değil işlemcimizi seçeceğiz bastıktan sonra primary olduğundan.
Emin olun ve Save to exit e basıp bilgisayarınızı yeniden başlatın.

WhatsApp Image 2020-02-27 at 15.34.06.jpeg

Bilgisayarınız açıldığında bu bilgisayara sağ tıklayıp özelliklere tıklayın.

WhatsApp Image 2020-02-27 at 15.46.56.jpeg

Sol taraftan aygıt yöneticisine tıklayın.

WhatsApp Image 2020-02-27 at 15.47.14.jpeg

Görüntü bağlaştırıcılarına girdiğinizde 2 görüntü aktarıcısını göreceksiniz ve bunlar ünlem (!) İşaretli olacaktır.

WhatsApp Image 2020-02-27 at 15.47.43.jpeg

Sağ tıklayıp cihazı devre dışı bırak a tıklıyacaksınız.

WhatsApp Image 2020-02-27 at 15.48.09.jpeg

Sonra cihazı ektinleştir e tıkayacaksınız bunu 2 ekran aktarıcısı için yapın.

WhatsApp Image 2020-02-27 at 15.48.31.jpeg

Ve tadaaaa görüğünüz gibi oldu: D.

WhatsApp Image 2020-02-27 at 15.49.11.jpeg

İnanmayacak arkadaşlar içinde şöyle uzay sistemini gösteriyorum.

WhatsApp Image 2020-02-27 at 15.52.09.jpeg

Şimdi bazı kişilerden söyle sorular alacağım e kardeşim ekran kartını devre dışı bırakıp tekrardan etkinleştirdim görüntü gelmedi.
Bunun için yapmanız gereken tek şey ekran kartının driverları yüklü olmamasından kaynaklıdır ekran kartınızın driverını yüklerseniz sorun çözülecektir.

Bir de bu yöntemin şöyle bir hususu vardır her bilgisayarı açtığınızda devre dışı bırak etkinleştir yapmak zorundasınız.

Bu konuyla alakalı video çekecek arkadaşlar emeğe karşılık olarak video içinde benim nick name i söylemeleri yeterlidir teşekkürler...
@Recep Baltaş @Ali Güngör
Bu konu hakkında bir şey biliyorsanız aydınlatabilir misiniz?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı