Onboarddan goruntu veren PC ekran kartindan vermiyor

Makaleler
1
Sabah uyandığımda PC açayım dedim. PC çalışıyor ama ekrana görüntü gelmiyordu. Ekran kartını söktüm ve kabloyu anakarta bağladım, görüntü geldi. Ekran kartını takınca ise gelmiyor. PC'yi yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum, sorun şimdi oldu. Ekran kartı başka PC'de denendi ve çalışıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sabah uyandığımda PC açayım dedim. PC çalışıyor ama ekrana görüntü gelmiyordu. Ekran kartını söktüm ve kabloyu anakarta bağladım, görüntü geldi. Ekran kartını takınca ise gelmiyor. PC'yi yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum, sorun şimdi oldu. Ekran kartı başka PC'de denendi ve çalışıyor.
Sorun ekran kartında kabloları bastır biraz daha. Olmazsa kart emekli olmuştur.

Kabloları doğru yere taktın, değil mi? PSu'dan gelen güç kablosu takılı olması lazım.
Ekran kartı ekstra güç gerektirmiyor.
Clear CMOS yapın, BIOS güncelleyin, olmadı başka PSU ile deneyin.
Deneyeceğim.
Sorun ekran kartında kabloları bastır biraz daha. Olmazsa kart emekli olmuştur.

Ekran kartı ekstra güç gerektirmiyor ve 2 yıldır var ömrü bitmiş olamaz çünkü başka PC'de çalışıyor.

Büyük ihtimalle temas problemi. Ekran katını varsa diğer pci-ex yuvasına takıp deneyin. Ekran kartı bakır pinlerini silgiyle silin. PCI yuvasına birkaç kez takıp çıkarın. Monitöre giden kabloyu kontrol edin. Mümkünse ekran kartını monitöre bağlarken farklı çıkış soketi deneyin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı