Onboard'ı devre dışı bırakınca FPS düşüyor

sorcerer

Centipat

Gördüğünüz gibi 2 tane ekran kartı var doğal olarak. Vega 8 sanıyorum ki içersinde olan ekran kartı. RX 560X harici ekran kartı. Şimdi şöyle ben LOL'de 120 FPS sabit alıyordum ilk zamanlar, daha sonra drop olmaya başladı. Hangi ekran kartını kullanıyor çözemedim, denemek için Vega 8'i devre dışı bıraktım. Oyuna bir girdim FPS 03 bence bu demek oluyor ki RX 560X kullanılmıyor. Vega 8'i etkinleştirdim FPS 100 oldu ama droplar devam ediyor. Sorunu tam olarak anlayan var mı?

Sisteminiz muhtemelen paylaşımlı ekran kartı kullanıyor. Yani zorlanınca otomatik olarak o ekran kartı devreye girer. Güç seçenekleri kısmında yüksek performans seçmeniz yeterli.

Anladigim kadariyla notebook kullanicisin. Bu iki GPU birbirleriyle crossfire olarak calisiyor. Bunun gibi piyasa boyle PC'lerde Dual Graphics yazar.

Şimdi tekrar kontrol ettim. Oyundayken görev yöneticisi performans kısmına baktığımda Vega 8 yazıyor. Yani RX 560X çalışmıyor. Öylece yatıyor bu ekran kartını oyunlar da nasıl çalıştıracağım arkadaş 1 saattir uğraşıyorum.

Vega 8 devre dışı bırakılırsa sorun olması normaldir. Laptoplar ekrana görüntü vermek için dahili kartı kullanır. Oyun ve uygulamalarda ise 560X kartın gücünden yararlanılır. Vega 8 devre dışı bırakılmamalı.

Radeon yazılımından 560X ile çalıştırılacak uygulamaları seçin.

League Of Legends çok sistem yormayan bir oyun olduğu için paylaşımlı ekran kartlarında onboard olanı kullanır. Aynı sorunu bende yaşıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…