Onda Oliver Book A1 alınır mı?

Merhaba cihazı Windows 11 ile mi kullanıyorsunuz Windows 10 da çok daha kullanılabilir olduğunu duydum isterseniz deneyebilirsiniz.

Win10 Home ve Pro da kullandım yine stabil değildi Win 8 yükledim hızlıydı fakat bazı driverlarda sıkıntı çıkıyordu. Grafik kartı Uhd 605 için en düşük win10 desteği vardı. Win 10 2015 ltsc kurdum onda da grafik sürücüsü desteği yoktu. Şuan Win10 Iot ltsc kullanıyorum işlemci mimari yapısıyla çok hantal. Hala kasma hissediyorum youtube büyük ekrana geçişte özellikle. İşlemci çok berbat İ5 3230m cpu bundan hayli seri ve hızlı. Dosta tavsiye etmiyorum alınmaz kesinlikle.
Merhaba cihazı Windows 11 ile mi kullanıyorsunuz Windows 10 da çok daha kullanılabilir olduğunu duydum isterseniz deneyebilirsiniz.

Anladım teşekkürler bu tarz cihazlarda Lite sürümler en iyisi sanırım.

Evet bu cihazı satın aldım. Alabileceğim en büyük cihaz 11.6" idi fakat IdeaPad 3 11.6" haricinde aradığım cihazı bulamadım. O da 2019 üretimi olduğu için ve ikinci el piyasasında bataryası, kendisi temiz bir cihaz bulamayacağım için sıfır bir cihaz alma kararı aldım.. Windows 11 ile geldi ve oldukça ağır işliyordu. 720p60 videolarda bile 3-5 fps atlama yapıyordu. UI bile çok kasıyordu. Beni Acer Aspire One 751h kullandığım 2011 yıllarına götürdü.

1607 sürümünü yüklesem mi diye düşünürken 5 sene sonra problem çekmemek adına 22H2 sürümünü yüklemeye karar verdim. Cihazın GPU'su yetersiz kaldığından ötürü YouTube tam ekran geçişlerinde 3 saniyeliğine kendine gelmiyor fakat tam ekranda 1080p60 açabiliyor, normal videolarda 1440p oynatabiliyor herhangi bir FPS drop yaşamadan...

TW'de iki bilgisayarıma sorunsuz bir şekilde bağlanıyor ve işlerimi halledebiliyorum ki tek alma amacım buydu. Artık kendi bilgisayarlarımı PC Cloud şeklinde kullanabilir, istediğim a bu cihazı yatakta, café'de taşıma derdi olmadan kullanabilirim.

Ekran ve ses tweak işlerinde hassas olduğum içi cihazın ekranını oldukça iyi bir oranda kalibre ettim fakat düşük olan ses maalesef artık sadece sessiz ortamlarda makul duyulacak şekilde çıkıyor. Duyularım konusunda hassas olduğum için performansdan ziyade kalite benim için daha önemliydi ve sonuçtan oldukça memnunum ancak söylemem gerekirdi içine bir tık daha iyi hoparlör koyulabilirdi. Sesi neredeyse eski 2012-2014 düşük kalite tabletleri anımsatıyor.

Pasif bir soğutma sistemi olduğu için BIOS'dan bir sınırlama olduğunu düşünüyorum. Nette bypass yoluyla çözümü olduğuna inanıyorum. İhtiyacım olmadığı için araştırmadım.

Hayırlı olsun hocam sizin cihazın işlemcisi de sabit mi çalışıyor örneğin 0.70 GHz gibi.

Hayırlı olsun hocam, bu tablet çin malı bir cihaz anakart çok performansli bir kart değil bu nedenle de işlemci tam performans çalışmıyor olabilir ancak N5030 çok güçlü bir işlemci de değil iki tane olumsuzluk bir araya gelince haliyle performans alamıyoruz. Ben Celeron N4020 laptop kullandim 3 yil lenovo ideapad 3 onun da soğutması pasifti, işlemcinin üstünde sadece bakır bir blok vardı ama bu kadar kasmıyordu. Bir de ona modlanmamiş windows 10 kurmuştum. Satmadan önce Win 11 de kurdum çok az kasiyordu o da ramı 4 gb olduğundan ve de 2 çekirdekli olduğundandı.

Netde araştırma yaparken bu konuyu buldum.Cihazı aldım. Memnunum.Öncelikle cihaz ile gelen win11 yerine LTSC kurdum
Bios a girmek için açılışta sağ üst köşedeki Entf (delete tuşu aslında)tuşuna basın bu arada.
Formattan önce mutlaka driverleri yedekleyin.Bir kaç driver yüklenmiyor otomatik olarak elle yüklemeniz lazım.Yedekleme yapmazsanız sıkıntı.
Tüm görsel efekleri kapatın.
Normal win11 pro ya göre yüzde 50 daha rahatladı sistem.Aynı anda 10 web sayfası açıyor.You tube video izleniyor.
Dokunmatiği iyi.Klavye kalitesi vasat.Touchpad vasat.
Biraz ağır ve pili 3-4 saat civarı gidiyor.Kalemi yok sayın.

Bu cihaz şu an 4700₺ seviyesinde. Evet performansı çok düşük ama fiyatı ortada. Neredeyse 10 sene önce A101'den aldığım Hometech Wi101 tablet PC hala çalışır durumda ama artık iyice zayıf kalıyor. Çok ihtiyacım yok ama yine de alıp eskiyi satmayı düşünüyorum.

Bence cihaz yavaş ve bazı durumlarda kasıyor olsa da fiyatı gayet iyi hem DDR5 bir cihaz hatırladığım kadarıyla illaki iş görecektir bazı durumlarda Hometech cihazlardan kullandım onlardan performanslı olacağı kesindir diye umuyorum.

Driver için aşağıdaki linke tıklayın ve Aygıt Yöneticisi'nden çıkardığınız arşiv klasörünü seçerek her şeyi yükleyin. Herhangi bir bilinmeyen aygıtı seçip sıra sıra aynı işlemi uygulamanız yeterli.

---------

Ben tabletten memnunum. CPU'nun bazı durumlarda 0.79Ghz veya 0,39Ghz'e düşmesi birazcık olsa da rahatsız etmeye başlasa da asıl amacım için kullandığım için fark etmiyorum bile. Ekran kalibre dosyasını olur da isteyenler olursa bir gün yüklemeyi düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…