One By Wacom Medium vs Xp-Pen Deco 03 alınır mı?

iPatavatsizz

Kilopat
Başlıkta görüldüğü üzere, hayatımda ilk defa adam akıllı çizim yapacağım, hiç bir deneyimim yok ama aldığım da iyisi olsun uzun süre kullanayım en kötü satabileyim kolayca istiyorum.

One by Wacom Medium (Sadece kablolu)
Ekran Boyutu: 277 x 189 x 8.7 mm / 10.9 x 7.4 x 0.3 inç
Aktif Alan: 216.0 x 135.0 mm (8.5 x 5.3 inç)
Basınç Hassasiyeti: 2048
Çözünürlük: 2540 Ipi
Paket içeriği:
1 x Tablet,
1 x Pasif Kalem
1 x Kalem Tutucu
1 x Type-C Uyumlu USB kablosu
8 x Yedek Uç
1 x Kirlenme önleyici çizim eldiveni
1 x Hızlı Kılavuz
Fiyat: 970 TL

Xp-Pen Deco 03 (Hem kablosuz hem kablolu)
Ekran Boyutu: 354 x 218 x 8 mm / Her türlü Wacom'dan büyük.
Aktif Alan: 10 x5.62 inç
Basınç Hassasiyeti: 8192
Çözünürlük: 5080 lpi
Paket içeriği:
1 x Tablet,
1 x Pasif Kalem
1 x Kalem Tutucu / Kutusu
1 x Type-C Uyumlu USB kablosu
8 x Yedek Uç
1 x Kirlenme önleyici çizim eldiveni
1 x Hızlı Kılavuz
Fiyat: 1.628 TL

Hala çok kararsızım, zaten bin TL gibi bir meblağ cebimden çıkacağından almışken en iyisini alayım diyorum. Arada 600 TL'lik farka siyah ile işaret ettiğim özellikler değer diye düşünüyorum lakin bir başka forumda her iki modeli de kullanan birisinden duyduğum kadarıyla (Kaynak) Deco'nun kablosu problem yaşatıyormuş ama detaylı değil bu yüzden emin olamıyorum hangisini almalıyım diye. Dediğim gibi çizime yeni yeni başlayacak birisiyim, sizce hangisini almalıyım, siz ne dersiniz?

UYARI: Bu konuda deneyimi olan, iki cihazı veya benzer modellerini kullanmış/kullanmakta olan kişiler yazsın, mantık değil deneyim gerekli daha doğru bir şekilde yardım edebilmeniz için!

Wacom Small kullanıyorum, memnunum. Almadan önce çok araştırdım. Genelde Wacom'un iyi olduğu konusunda fikir birliğine varıldığını gördüğümden tercih ettim.

XP-Pen kötüdür demiyorum tabii ki. O markadan da memnun olanlar var ama her yerde yazılan "Wacom iPhone'sa diğerleri Android" cümlesi bu karara itti biraz da

@Evil Belief Benim olayım elimde kalır korkusu bir de almışken zaten 1k TL zaten çıkacak cebimden bari iyisini alayım kafası. Çizimde sıfırım ve yazın kurs bulursam gitmeyi düşünüyorum.

Asıl amacım hem çizime başlamak hem de mobil oyun piyasasına uygun oyunlar çıkarmak. @Untex Attığınız model zaten bin TL, onun yerine medium boy almamak asıl saçmalık olmaz mı? Yeni başlayacağım diyorum ama uzun süre de kullanayım istiyorum.

Ben Small olanı 15.6 inç laptopla kullanıyorum, iyi bir ikili oluyorlar ama büyük bir monitörde çalışacaksanız Small pek rahat olmayabilir. Çok acemiyim yine de kesin konuşup yanıltmayayım.

Attığım modelde kalemin 4,096 basınç hassasiyet seviyesi var bu ne demek oluyor diye soracaksanız; "Wacom kalem ucunun ve silgisinin uygulanan basınç miktarını algılama özelliği. Bu özellik, basınca duyarlı uygulamalarda doğal görünümlü kalem, fırça ve silgi darbeleri yaratmak için kullanılır" demişler.
Yani kalemin ve çizdiğin alanın hassasiyeti daha yüksek. daha ince veya daha kalın çizgileri atabiliyorsun.
Onun dışında kendi deneyimimden bahsedeyim; 27" 2K bir monitörde en az 8 ay One by small kullandım ve sadece orta kısmı aşınmıştı yani demek istediğim çok fazla köşelere gitmiyor kalem çünkü genel olarak tabletin ortasını kullanıyorum.

*(Wacom'un programında ekran boytuna göre kalemin hızını da ayarlayabiliyorsunuz)

intous small alman bu yönde one by Mediumdan daha mantıklı bana göre.

@Untex Öncelikle değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim ama benim aklımda hala Deco 03 var. Neden Xp-Pen Deco 03 değil de Wacom Intous Small? Arada 600 liralık bir fark var iken neden Wacom'un modelini tercih etmeliyim üstelik Deco 03 özellik bakımından daha üstün iken?

Örneğin Intous 6 inç bir aktif alana sahip iken, Deco 03 10 inç bir alana sahip.

Wacom piyasanın Apple'ı diyebilirim XP pen veya diğer ürünleri kullanmadım söyleyeceğim şeyler doğru olmaz izlediğim incelemelerde kalemlerinin çok iyi olmadığını gördüm onun dışında genel olarak satabileceğin bir ürün arıyorsan Wacom almalısın bence.

Wacom menşei Japon üretimi.
XP pen menşei Çin.

Şunu da ekleyim
Ben Wacom One By Small'ı dolar düşükken 250'ye falan almıştım XP pende fiyatlar hala düşük ama Wacom'da One by small 650TL falan olmuş bilmiyoırum yani kalitesi bakımından izlediğim videolarda daha kaliteli olduğu söyleniyordu.
XP-Pen'in üzeceğini de sanmıyorum biraz daha araştırabilirisin karşılaştırmalı videolara falan bak.

@Untex O zaman yerli-yabancı incelemeleri izleyip son kararı Intous ile Deco arasında vereyim. Çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…