One By Wacom Small tablet ile çizime başlamak için uygulama önerisi

Makaleler
15
Yer
Türkiye Cumhuriyeti
Tableti aslında PDF üzerinde soru çözmek ve OneNote'a not almak için aldım ama çizim yapmak da istiyorum. Boyutu küçük ve ekransız bir tablet ve tam giriş seviye. Bununla sıfırdan çizime başlamak için karışık olmayan, ücretsiz bir uygulama var mı? Krita yükledim ama başka alternatif varsa onu tercih edebilirim. Sketchbook istiyordum fakat eskiden ücretsiz olmasına rağmen desteğini kesip ücretli yapmışlar ve yükleyemiyorum. Korsan kullanmak da istemiyorum.

Krita çok başarılı bir uygulama aslında. Başka bir şey aramanıza gerek yok bence. Gimp de çok övülüyor, ona da bakabilirsiniz.

Değişik ama zevkli bir çizim uygulaması(?) da blender grease pencil'i de öneririm. Çözerseniz 2d kanvasta çizmekten çok daha fazla keyif alacaksınız bence. Fakat sketch aşamasının üzerine çıkmanız pek olası değil. Bir boyama işini baştan sona blender'ın grease pencil'i ile bitirmeniz imkansız şu an için(aslında bitirilir de daha rahat programlar varken gereksiz efor olur). Ama eskiz için müthiş. Çünkü 3 boyutlu ortamda çizim yapabiliyorsunuz. Haliyle de perspektif, oran orantı, kompozisyon gibi şeylerde daha rahat sonuçlar alıyorsunuz. Ama standart bir çizim aracından çok daha farklı bu.

Allah razı olsun... Monster servise gitmeyi bırakırsa eğer indireceğim. Neyse, şimdilik Dell'e kurayım bari. Biraz hevesimi alayım. Yeminle çok sevindim.

Ben o kadar detaya çok ileride girerim diye düşünüyordum ama dediklerinizi araştıracağım. Çok teşekkürler. İlgimi çekti.

İfadeler: DKB
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…