One UI 8'de uygulamalar kapanmıyor

uuHeX

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX4050 İ513500H 32RAM 1TB SSD
Selamlar One UI 8 yükledikten sonra sanirim uygulamaları kapatsam da arka planda çalışıyor. Örneğin WhatsApp'ı 3 saat once kapatmama rağmen tekrar açınca en son konuştuğum sohbetten açılıyor. Ya da tiktogu kapatmama rağmen en son izlediğim videodan açılıyor. Bu sebeple 5 6 saat ekran saatim olmasına rağmen %150 şarjım gidiyor. Bu sorunu yaşayan var mi yardımcı olur musunuz?

Selamlar One UI 8 yükledikten sonra sanirim uygulamaları kapatsam da arka planda çalışıyor. Örneğin WhatsApp'ı 3 saat once kapatmama rağmen tekrar açınca en son konuştuğum sohbetten açılıyor. Ya da tiktogu kapatmama rağmen en son izlediğim videodan açılıyor. Bu sebeple 5 6 saat ekran saatim olmasına rağmen %150 şarjım gidiyor. Bu sorunu yaşayan var mi yardımcı olur musunuz?
Cihaz bakımında pil bölümünde uyku modu seçenekleri var. Pil kullanımı listesinde en üstte görünen uygulamaları derin uyku veya normal uyku moduna ekleyebilirsiniz. Derin uykuda hiç bi şekilde işlem yapmazlar. Bildirim de alamazsınız. Uyku modunda ise arada bildirimleri kontrol etmek için çalışırlar.

Cihaz bakımında pil bölümünde uyku modu seçenekleri var. Pil kullanımı listesinde en üstte görünen uygulamaları derin uyku veya normal uyku moduna ekleyebilirsiniz. Derin uykuda hiç bi şekilde işlem yapmazlar. Bildirim de alamazsınız. Uyku modunda ise arada bildirimleri kontrol etmek için çalışırlar.
1760639047928.jpeg

Sistem kendi yiyor sanırım.

Bence bu değerler normalden fazla. Tabi cihazdan cihaza değişir ama benim telefonumda bu gün içerisindeki tek kullanım bir tane oyun ve 3 saatte %18 harcadı. Bence eğer bildirimler sizin için çok önemli değilse uygulamaları derin uykuya alın. Arka plan servisleri vb. bir nebze bile olsa azalır. Ben etkili olacağını düşünüyorum. Şahsen benim cihazımda ana ekran uygulaması, birkaç deneyim iyileştiren arka plan uygulaması hariç hepsini derin uykuya aldım ve gözle görülür bir etkisi oldu.

Hocam sayfa silme kısmını açtığınızda sol üstte arka planda çalışan gibi birşey yazıyor oraya tıklayıp kapatabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı