Merhaba. Rutinlere alternatif olan 3. parti tasker veya macrodroid programlarıdır. Rutinler gibi kullanması basit olmayabilir ama telefon desteklerse işlevleri epey fazla. Mesela tasker sayesinde hızlı ayarlar panelimden ses artırıp azaltabiliyorum.Merhaba, Samsung S20 FE kullanıcısıyım. OneUI arayüzüne alışmak için 3 yıldır çalıştım ama hala tam anlamıyla alışamadımCustom ROM yüklemeyi düşünüyorum. Şu an için tereddütte olduğum sadece iki nokta var.
Birincisi "routines" olayı, bunu aktif bir şekilde kullanıyorum ve hayatımı bayağı kolaylıştırıyor, bunun saf Android'de benzer bir hali var mı veya tavsiye edeceğiniz 3. parti uygulama var mı?
İkinci olarak da DeX özelliği, çok aktif bir şekilde kullanmasam da nadiren böyle bir şey kullanmam gerekiyor, direkt monitöre bağlayabileceğim benzer bir özellik var mı?
Onun dışında OneUI 5 ve saf Android 14 arasında + ve - yönleri paylaşır mısınız?
Merhaba. Rutinlere alternatif olan 3. parti tasker veya macrodroid programlarıdır. Rutinler gibi kullanması basit olmayabilir ama telefon desteklerse işlevleri epey fazla. Mesela tasker sayesinde hızlı ayarlar panelimden ses artırıp azaltabiliyorum.
Rutinlerde kullandığınız şeyleri yazabilirseniz Tasker'da yapması kolay mı diye bakabilirim ve telefonunuz Exynos mu Snapdragon mu?
Snapdragon.
Rutinlerde en gerekli şey şu aslında, bir yakınımın bana 7/24 ulaşabiliyor olması gerekiyor ama ben gece telefonu sessize alıp öyle uyuyorum. Eğer ondan çağrı gelirse ses açılsın, telefonu duyayım istiyorum. Geri kalan bir şekilde halledilir.
Tasker ile rahatsız etmeyin modu etkinleştirilerek sadece rehberdeki yıldızlı bir veya birkaç kişinin arayabilmesini sağlamak mümkün görünüyor. Ancak LineageOS 22 filan denerseniz onda çalışır mı bilmem, Google her yeni sürümde bir şeyleri engelliyor. XDA'da biraz baktım da nedense pek destek almamış bu telefon. Her yapılan ROM kernel yarıda bırakılmış gibi duruyor. Bir tane de LineageOS'tan One UI'ye dönmeye çalışan birisi vardı. Yani zamanınız varsa deneyebilirsiniz ama bootloader kilidi açmanız gerekeceği için banka uygulamaları için filan devamlı Magisk kullanmanız gerekebilir. Custom ROM övemeyeceğim çünkü LineageOS yorumları pek iyi değildi. Stock ROM tabanlı bir ROM fena görünmüyor ama mutlaka bir hatası olur. Google'da S20FE ROM yükleme diye ararsanız çıkan ilk Türk sitesinde ne kadar uğraşacağınızı görebilirsiniz. Uzun mesaj için üzgünüm, uyarmak istedim.
Başlıktaki soruya göre ben One UI'da kalmaya devam ederim. Rutinler uygulaması için arkadaşlar öneride bulunmuş zaten, DeX için bir alternatif daha görmedim.
One UI özelleştirmeye yeterince açık. Tema yapmak için hex installer, theme park ve içindeki eklentiler yeterli oluyor. Sistemden gereksiz uygulamaları "Canta" adlı uygulama ile silebilirsiniz, yakın zamanda 120'ye yakın uygulama sildim ve One UI arayüzü akıcılaştı (rehberi forumda var). Boşta 2 GB RAM kullanımına kadar düşürebildim, normalde 2.6 ila 2.8 GB kullanım arasında dolaşıyordu.
Arkadaşın dediği gibi, One UI yeteri kadar güzel zaten. Custom ROM kurup klasik Android mi kullanacaksınız?
"Routines" dediğiniz özellik Modlar mı? Şu saatte şöyle ayarlamak yap tarzında olan ayar.
Bir GSI ROM'da kullandığımı hatırlıyorum fakat stock Android'in özelliği miydi yoksa GSI ROM'a entegre edilmiş bir özellik miydi hatırlamıyorum.