JrpgSever
Picopat
Hikaye
Ana karakterimiz Samanosuke Akechi, kuzeni Yuki Hime-sama tarafından bir mektup alır. Bu mektupta İnabaya Kalesi'nde birtakım şeylerin ters gittiğini ve bundan dolayı korktuğu belirtir. Samanosuke'nin kardeşine durumu anlattığında pek ilgilenmediğini, Oda Nobunaga'ya karşı savaşa hazırlandıklarını beyan etmiştir. Bizim Prenses Yuki yardım isteyecek kimseyi bulamaz ve Samanosuke'den yardım ister.
Samanosuke mektubu alır almaz kaleye doğru hızla yolculuk eder. Kaleye varmasına az bir süre kala Prenses Yuki iblisler tarafından kaçırılır. İblislerin elinden kurtarmak için Samanosuke ve ninja arkadaşı Kaede ile birlikte Kale'nin etrafını aramaya başlarlar. Bir süre sonra Yuki bulunur ve iblisler tarafından esir alınmış olduğunu gören Samanosuke, ustaca kullandığı katanayla küçük haşereleri öldürür fakat ardından büyük iblis gelir. Büyük iblis Samanosuke'yi bir böcek gibi fırlatır ve duvara çarparak bilincini kaybeder. Samanosuke iblislere karşı zayıf olduğunu, bu acizlikten içten içe kurtulmak ve Yuki'yi kurtarmak ister.
Bilinmeyen bir iblis tarafından Samanosuke'ye yardım eder. Ona iblislerle savaşma gücününü bahşeder. Bu güç, öldürdüğü iblislerden ruhunu emerek güçlenir ve kullanıcıya 3 farklı silah kullanmasını sağlar. Yeni güç elde eden Samanosuke, tekrardan ayağa kalkarak Yuki'yi aramaya koyulur.
Savaş alanında ölen ve tekrardan dirilen Oda Nobunaga, Japonya'yı fethetmek için büyük bir ordu kurar ve bunlardan daha sonra haberi olan Samanosuke, acaba onu ne gibi bir macera bekliyor.
Oynanış
Hem ilerleyişi hem de savaş kısmı oldukça basittir. Silahlarınızı ve kürelerinizi (bazı kapıların anahtarları olarak kullanılır) geliştirmek için Oni Eldiven'ini kullanılır. Bu eldivenden de bahsettiğim gibi, öldürdüğünüz iblislerden ruhlarını emersiniz. Elde edilen ruhlarla da kılıç, küre ve ya daha iyi can yenileme eşyası, normal oku ateşli yapmak gibi işlerde ruhlar gereklidir.
Oyunun temel mantığı aynıdır. Yeni bir kılıç keşfettiğinizde bununla birlikte yeni bir küre de elde edilir. 3 farklı dönüşüm vardır. Küreyi yükseltmek, bazı kapıların üzerinde bulunan kiliti açmaya yarar ve bunlar seviyelidir; 1, 2 ve 3'tür. Eğer kürenizin seviyesi yetmiyorsa, o kapıyı açılmaz ve grind yapıp seviyesini yükseltmek gerekir.
(Ben bunu geç öğrendiğim için grind yapmak zorunda kaldım.) Kılıçları yükseltmek ise ataklarını artırır ve özel saldırılarında bazı etkenler olur. Bunlar bir tanesi de Yıldırımın daha fazla düşmana hasar vermesidir. Ayrıca, düşman saldırdığı zamanda doğru zamanlama ile düşmana saldırırsanız, anlık öldürme karşı saldırısı yapılır. Savaş kısmı basit ama aynı zamanda keyiflidir.
Bir diğer kullanılabilen silahlar da Yay ve Tüfek'tir. Ok, mermi ve canımızı yenileyen itemlerin, kaynak yönetiminin olmaması kötü olmuş. Bu itemlerden elinizde çok olur ve ben oyunu bitirdiğimde 5-6 tane can yenileme eşyası vardı.
Bulmacalar, herkesin yapabileceği seviyededir. O kadar kolay ki bir yerden sonra sıkılıyorsunuz. Özellikle bir yerde art arda 3 kere bulmacaları çözdüğüm bölüm vardı ve iki karakteri birden yönettiğimiz bir bölümdü. Çok fazla bulmaca olmadığı için oyunu pek etkilemiyor.
Grafik
Grafikler biraz eskimiştir. Oyun normalde 2001 yılında PS2 için çıkmıştır. Bilgisayara yeniden yapımı 2019 yılında çıktı ve grafikleri o kadar da rahatsız etmedi beni. Oyun içinden birkaç resim:
Genel Yorumum
Oyun çok kısa bir oynanışa sahip. Oynanış süresi, 4-6 saattir ve bu gerçekten çok kısa bir süre. Bir oturuşta bitirebilirsiniz. Bu sürede anlamadığım iki şey var ki o da bir düşmanla kılıçlarımız çarpıştığı zaman ve karakteri tutup havaya kaldırdığı zaman. Ben bu iki durumdan da hasar almadan kurtulamıyorum. Her tuşa bastım olmadı. Galiba bu tür saldırılardan kaçınmak en iyisi. Bunun dışında, oynanışı baya keyifliydi.
2026 yılında yepyeni Onimusha oyunu geliyor; Onimusha: Way of the Sword. Umarım oynama süresi 15 saat civarı olur da uzun uzun oynarız.