Merhaba. Oyuna ilk 2010'da başlamıştım. Bu aralar çok fazla ilgilenemiyorum. Nerden baksan 4000 saatim vardır oyunda. Oyunda 2012 ile 2014 arasında moderatör yardımcılığı yaptım. (Bir nev gizli moderatör). O zamanlar hile çok fazla vardı bu güne nazaran. Kimse tanımadığı için ve ./mod komutu ile ismim gözükmediği için normal bir oyuncu gibi görünüyordum. Hile, küfür, spam gibi olaylar ile ilgileniyodum. Oyunun forum sitesine ve Transformice Arts'a baya bi yardımım dokunmuştur. Şu anda arada sırada girip hileler ile uğraşıyorum
Eskiden topluluk sitesi olan Cheeseformice adında bir yer vardı. Burada harita rekorları, çevrimiçi harita ekibi üyeleri, moderatörler hakkında bilgi, dünyadaki sıralaman vs. ayrıntılı istatisikler vardı. Bu site baya bir uzun süre kapalı kaldıktan sonra yakın zaman önce beta olarak tekrar açıldı. Ama sitede daha haritalar hakkında bir bilgi yok.
• Konuna gelirsek ; Transformice'de ayrı bir sunucu kurup orada 0 pingle rekor kırmak.
Bu dediğin şey şu anda mümkün değil.
Aşağıda anlatacaklarımı uygularsan rekorlar için pingin hiçbir değeri kalmayacaktır. /ping komutu Transformice sunucusuna 32 baytlık bir ICMP pakedi gönderir ve aynı pakedin geri gelmesini bekler.
NOT : Şu anda harita rekorları resmi olarak kayıt ediliyor mu bilmiyorum. Eskiden bu linkten oyuncular rekorlarını gönderiyorlardı. Eğer gelecekte Cheeseformice'de haritalar bölümü açılırsa aşağıda anlattıklarım ile rekorlarını gönderebilirsin.
Öncelikle resmi olarak bir rekor kırmak istiyorsan aşağıdaki dediklerime kulak asman gerek.
• Nasıl rekorumun kayıt edilmesini sağlayabilirim?
-Rekorunu basitçe bir ekran görüntüsü veya videoya kaydedebilirsin. Ve bu videoyu Youtube'ye yükleyebilirsin. Utility odalarında, kabile evlerinde veya boş odalarda çekilmiş ekran görüntüleri kabul edilemez. Çünkü Utility odalarında !win veya ışınlanma komutları olduğu için kabul edilmez. Kabile evleride kabul edilmez. Çünkü lua komutları kullanılabileceğinden. Ve son olarak boş odalarda kırılan rekorları kabul edilemez. Çünkü boş odalarda kolayca hile açabilirsin.
• Rekorumu nerede kaydedebilirim?
-Rekorunu /room *#records0[Oyuncu Adı#etiket] odasında kaydedebilirsin. Burada rekorunu kaydederken önemli olan /ips komutunun açık olması. Ve yuvaya girdiğinde mor yazının gözükmesidir. Odanda en az 2 kişi olmalı. Sen ve bir arkadaşın olabilir. Odanı kurduktan sonra istediğin haritayı açıp !time 50000 komutuyla harita süresini uzatabilirsin.
NOT : /room *#records0[Oyuncu Adı#etiket] odasındaki komutları görmek için haritanın sol ütünde bulunan soru işaretine [?] tıklayabilirsin.
Bu dediklerimi yaptıktan sonra rekorunu kaydedip Youtube'ye atabilirsin. Gelecekte Cheeseformice'de haritalar bölümü açılırsa rekorlarını oraya kaydettirebilirsin.
ÇOK ÖNEMLİ NOT : Oyun geliştiricilerinden Melibellule#0001 oyunun artık sona yaklaştığını söyledi. Bu haber beni çok üzdü. Oyuncu sayısında ciddi bir düşüş olduğunu herkes biliyor. 2020 yılında Transformice artık tarayıcılardan kalkacak ve oyuncu sayısı dahada düşecek.
Kaynak : Paroles de Dev: 8ème anniversaire