Online oyunlarda sinir olmak ve strese girmek

Daha fazla  
Nedense online oyunlarda (ölünce) sinir oluyorum. Hatta bazen aşırı ciddiye aldığımda strese giriyorum ve kalbim hızlı atmaya başlıyor. Kendime zararlı olduğunu düşünüp engellemeye çalıştım ama pek işe yaramadı. Oyun geliştireceğim diye bilgisayara oturuyorum, ama kendimi online oyunun başında buluyorum. Single player oyunlarda genelde beni pek sarmadığı için çıkıyorum.
Bu konu ile ilgili yapabileceğim önerileriniz var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunun eğlence olduğunu unutmamak gerek, bunu aklınızdan çıkarmayın ve strese girdiğinizde ara verin.

Yüksek rank istemek.

Birine bir şeyleri kanıtlamak.

Gereksiz ciddiyet.

Şu oyunlarda trollemek değil ama adam ölünce küfür etmeye ne gerek var.

Rankın düştümü ne kaybediyorsun?

Birisine oyunda rankım bu diye söylemeye ne gerek var bırak sen zevkli oyna.

Yukarıda saydığım sebeplerden dolayı singleplayer oyun oynayamıyorsun çünkü eziklik duygusu var içinde.

Mesela singleplayer oyun oynarken kimseye bir şey söyleyemezsin fakat online oyunda çok kill, rank yüksek gibi diyip ilgi çekebilirsin.

O yüzden stres ve sinirleniyorsun oyunları fazla ciddiyet gösteriyorsun.

Şahane singleplayer oyunlar, vakti geçmeden oynanması gereken, Witcher 3, Fallout 4, Assasins Creed, Doom tarzı. İleride zamanı geçince oynarsan şimdiki tadı vermeyecek oyunlar. Örneğin 2001'li yıllarda GTA Vice City oynardım ilk çıktığı zamanlar. O zaman verdiği keyifi şu an bile hiçbir oyun veremiyor. Ancak şu an GTA Vice City'nin oynanabilirliği çok düşük geliyor bana. Zaman ilerliyor oyun dünyası değişiyor. Singleplayer oyunlar bekletmeye gelmez. İlerde pişman olabilirsin. Mmorpg'nin insana kattığı en ufak birşey yok, sadece diğer oyuncularla interaktif etkileşime giriyorsun ve sosyalleşmiş illüzyonuna kapılıyorsun. Gerçek hayatla sanal hayatı manupüle etmene yarıyor bir tek. Ancak singleplayer oyunları kitap okur gibi oynarsın, senaryosunu kelime kelime takip edersin. Bazen film bazen kitap bazen de oyun tadı verir.

Ben PUBG'de yaşıyorum aynısını, bi tane camper'a ölmek bütün günümü mahvediyor. Sen git o kadar kill al bootcamp'ı temizle engellinin tekine öl.

Strateji oyna biraz, istediğinde durdur düşün. Meditasyon gibi gelir, sakince saatlerin nasıl geçtiğini anlamazsın.

Bir oyunun bana zevkli vakit dışında bir şey katmasını beklemiyordum zaten. Sosyalleşme ilüzyonu diye eleştirdiğin hiçbir MMORPG oyununu oynarken bu aklımdan bile geçmedi. İtemleri, seviyeleri, haritaları, farklı farklı yüzlerce moblarını keşfedip; oyunda istediğimi serbestçe yapabildiğim için MMORPG türünü seviyorum.

Benim de çamur atabileceğim bir sürü oyun var da, böyle davranmayı tercih etmiyorum.

Çevrimiçi olarak PvP oynamak zorunda mısın? PvE oyunlara yönelebilirsin. Örneğin arkadaşların ile Dying Light, World War Z, Division 2 ve The Forest gibi oyunlar oynayabilirsin. Ölünce sinir olmak yerine birbirinize destek olursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…