Online satışlarda yapılan dolandırıcılıklara karşı nasıl önlem alınır?

cankem122

Picopat
Daha fazla  
Merhaba Online üzerinden (sahibinden, dolap, Gardrops vs.) Ekran kartı, işlemci gibi birkaç ürün satmayı düşünüyordum ama Param Güvende, alıcı koruma gibi hizmetler üzerinden satış yapıldığı zaman çoğu dolandırıcı ürünü alıp içerisinden birkaç bir şey eksiltip o şekilde iade ettiklerini okudum. Böyle bir durum yaşandığında uygulamalar buna karşı ne yapıyor? Bunun bir önlemi var mı yoksa bu sistemleri kullanmamak mı gerekiyor?

Çünkü kutulu bir ekran kartı sattığımda kutusunu alıp veya değiştirip o şekilde iade ettiklerinde buna karşı para iadesini yapmıyorlarsa çok saçma değil mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dolap için konuşayım: Ürünü kusursuz şekilde teslim ettiğinizi videosunu alırsanız, sorun yaşayacağınızı sanmam.

Evet çok saçma bir sistem, bu yüzden elden teslim edebileceğiniz şekilde satmaya çalışmak daha mantıklı her iki taraf içinde.

Direk elden teslim edip ürünü bozup değiştirip iade ederse almak zorunda değilsin geri hiçbir şeyde gelmez başına şahsen ben adama hoparlör sattım adam keyfine göre canı sıkılmış iade istiyor almak zorunda değilim iadesini almadımda.

Alıcıyı koruyan bir sistem kargo poşetine koyarken videosunu testini her şeyini ispatladığınız video çekmeniz resimleri eklemeniz sizi güvende tutar.

Dolap için konuşayım: Ürünü kusursuz şekilde teslim ettiğinizi videosunu alırsanız, sorun yaşayacağınızı sanmam.

Hocam bu bir ihtimal mi yoksa kesin bir şey mi? Yani kanıtımız varsa işlem yapıyorlar mı kesin olarak?

Evet çok saçma bir sistem, bu yüzden elden teslim edebileceğiniz şekilde satmaya çalışmak daha mantıklı her iki taraf içinde.

En garantisi ama İstanbul gibi bir yerde olmayınca çok uzun sürer

Elden satışta bir sıkıntı olmaz ama uygulamaların iade sürecindeki politikalarında buna karşı bir önlem var mı onu merak ediyorum...

Alıcıysan seni koruyor ama satıcıysan ürünü sağlam gönderdiğine dair bir kanıtın yoksa işin zor.

Neden elden teslim etmiyorsunuz ki kargoyla falan hiç uğraşamam elden teslim edin geçin dışarı yollamayın.

Alıcıysan seni koruyor ama satıcıysan ürünü sağlam gönderdiğine dair bir kanıtın yoksa işin zor.

Hocam onu biliyorum ama kanıtımız varsa kesin geri dönüş yaparlar mı merak ettiğim o asıl

Neden elden teslim etmiyorsunuz ki kargoyla falan hiç uğraşamam elden teslim edin geçin dışarı yollamayın.

Elden satmak İstanbul gibi yerlerde kolay ancak onun dışında küçük şehirlerde çok uzun sürüyor ve pazarlığın cılkını çıkartıyorlar maalesef

Yaparlar hocam geçenlerde bir emsal olay yaşandı sen sağlam olduğunu ispatladığında eksiksiz bir şekilde paran gelecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…