Online sınav sitesi

HerrAres

Kilopat
Merhaba, Online sınav ile ilgili bir sorum var en iyisi buradan sorayım dedim. Online sınavda flash ile çalışan bir siteye yönlendirilip orada sınav yapılıyor ve dediklerine göre bilgisayarda yapılan bütün hareketleri görebiliyor. Ben böyle bir şey yoktur diye düşünüyorum ama size de sormak istedim. Site ayrı bir sekmede açılıyor ve gördüğüm kadarıyla bazı çerezler var, ama ben bunların ne anlama geldiğini bilmiyorum. Chrome bana sormadan açtı siteyi bende çerezler önemsizdir diye düşündüm yukarıda bağlantı güvenli değil yazısına tıkladım orada mouse hareketleri vb. gibi izinler vardı sizce ne yaptığımı izleyebilirler mi?

Fare hareketlerini izlemek hiçbir şekilde etik olmayacağı için onu yapmazlar (teknik olarak JavaScript ile mümkün). Fakat sınav güvenliği açısından o anda hangi sekmede olduğunun takibini yapabilirler.

Çeşitli HTML dom etiketleri ve JavaScript yardımıyla yeni sekme, yeni pencere gibi işlemler takip edilebilir.

Ekstra güvenlik endişesi varsa adwcleaner ile bir tarama yapılabilir. Chrome izinleri kontrol edilebilir.

gizli sekmeden yaptıklarımı da görebilirler mi
Sınav sistemine erişen kullanıcıların tüm hareketleri (log) kayıt altına alınmaktadır (Sisteme başarılı ya da başarısız giriş denemeleri ve nedenleri, cihaz bilgisi, IP bilgisi, sayfalar/ sorular arasında geçişler, işaretlenen cevaplar vb.). burda anlatılmak istenen ne mesela

Gizli sekmeden yaptıklarımı da görebilirler mi?

Gizli sekme, çerezlerin kaydedilmesini engeller fakat script çalışmasına halen izin verir. Yani JavaScript çalıştığı sürece takip mümkündür. Onu devre dışı bırakmak da çoğu sitenin düzgün çalışmamasına neden olur (özellikle kullanıcı etkileşimi olan dinamik sayfalarda)

peki log sistemi tam olarak nedir nelere erişebilir mesela yeni sekmenin içeriğine erişebilir mi

Erişilebilir fakat KVKK kapsamında kişisel veri ihlaline girebilir. O yüzden bu kadar detaylı analiz çıkarmazlar. Yalnızca o anda aktif sekmenin sınav sayfası olup olmadığına bakılır, farenin hareketsiz kalma süresine bakılabilir.

teşekkürler çok yardımcı oldunuz
Ne sınavı merak ettim yaş kaçtı?
yaş 19 hazırlık geçiş sınavı
Ne sınavı merak ettim yaş kaçtı?

sınava çalışırken arkada çeviriyi açık unuttum sınav sonu fakettim ben ulaşamazlar diye biliyordum ama maksat öğrenmek olsun diye yazdım iyi ki de yazmışım öğrenmiş oldum. bakalım inşallah sıkıntı yapmazlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…