Online Siparişte İptal Sonrası Bilgiler Silinir Mi?

LeroySane

Hectopat
Daha fazla  
Son günlerde kafama takılan bir soruyu sizlere sormak istiyorum.

Ben internetten alışveriş yapmıştım sonrasında da iptal etmiştim. Peki iptal edildikten sonra o siteye verdiğim çeşitli bilgiler silinir mi? Cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
İptal de edilse o sipariş veri tabanına girmiştir. Silinmesi pek olası değil.
Yani silinmesi mümkün değil
Sitede SSL olduğu ve veri tabanına bilgilerin kaydedilmediği yazıyordu.

Son düzenleme:
SSL Sertifikalı Siteden alışveriş yaparken, vermiş olduğunuz bilgilerin sizin ile sunucu arasında verilerin şifrelenmesini sağlar ve sunucuya ulaştıktan sonra deşifre edilerek bilgileriniz alınır. Örneğin Siz 123 Berkay yazdığınızda karşı sunucuya bilgiler gidene kadar şifrelenir, databese de bilgileriniz saklanır.

Site sahibi de o bilgileri görebilir değil mi?

Tabiki görebilir, görmeli de. Sebebi; Size Fatura kesilecek, aldığınız ürün kargoya verilecek, sorun oluştuğunda bırakmış olduğunuz telefon numaranızdan size ulaşılacak. Korkunuz Kredi Kartı mı?

Aptal gibi Kimik NO verdim.
Bir de onlara ulaştım ismime ait siparişleri sorgulattım. O sipariş bulunamadı. Sitedeki güncellemeden dolayı silinmiş olduğunu söylediler. Doğruluk payı sizce nedir?

Ona kalırsa sizin TC Numaranız her yerde mevcut zaten. Satış Yapan E-Ticaret siteleri kanun gereği TC Numarasız alışveriş yaptırmıyor. Bir kargo göndermek istediğinizde bile sizden kimlik isteyip TC Numaranızı kaydediyorlar. Doğruluk payını bilemem, rahat olun bence bir şey olmaz.

Teşekkür ederim rahatlattınız beni.
Dediklerinizin üstüne araştırma yaptım. Bir belediye bir şeye hak kazananların listesini yanında kimlik NO’ları ile birlikte İnternet’te dosya olarak yayınlamış. Sıkıntı olsaydı yayınlamamaları gerekliydi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…