FTTH altyapısına sahibim. ONT cihazımı çıkartıp yerine başka bir ONT cihazını takıp interneti kullanabiliyorum. Yani ISS tarafında herhangi bir ONT kısıtlaması bulunmamaktadır. Yine de yarın öbür gün olur da ISS değiştirmeye karar verirsem diye onların dayattığı ONT cihazlarını kullanmamak adına; donanım versiyonu, model numarası, Mac ve seri numarası clone özelliğine sahip yeni bir ONT cihazı arayışına girdim. Sizlerden marka model önerilerinizi bekliyorum. Ayrıca şu an kullandığım ONT cihazımın Config dosyasında bazı kısıtlamaların olduğunu gördüm. DMZ 0.0.0.0 gibi kısıtlamalar yer mevcut. Mümkünse önereceğiniz ONT cihazının arayüzünde VLAN, lan, QoS, DMZ, port triggering özellikleri ayarlanabiliyor olsun. Yani şu anki gibi cihazın arayüzünde sadece lan olmasın, kısıtlama olmasın istiyorum. Mümkünse sfp teknolojisini önermeyin OpenWrt sevmiyorum. Veya başka bir Firmware. Sadece ürünü alıp kullanmak istiyorum. Başka şeylerle uğraşmak istemiyorum. Sadece marka ve model önermenizi istiyorum. Mümkünse güncel Firmware sürüme sanip ve donanımsal olarak en iyi ve son nesil ONT cihazları olması tercihimdir. Teşekkürler, iyi sosyaller dilerim.
Son düzenleyen: Moderatör: