Opel Corsa D radyo ekranı görüntü vermiyor

fifth22

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, aracımın radyo ekranında hiçbir problem yokken aradan geçen iki gün sonrasında aracımın radyo ekranının çalışmadığını fark ettim. Araçta sadece AUX ile müzik dinleyebiliyorum onun haricinde radyo vesaire hiçbir şey çalışmıyor. Direksiyon üzerinden ses açıp kapatma gibi fonksiyonları kullanamıyorum. Bu tarz bir sorunla karşılaşan oldu mu ve nasıl çözebilirim? Daha öncesinde de radyo tuşlarında bozukluklar oluyordu fakat bazı zamanlar düzeliyordu.

Kesin bir şey söyleyemem şu anda ancak yarın babama söyleyeyim olası bir çözümü buradan iletirim.

Yine de bu sorunu Corsa D Facebook gruplarında veya Opel forumlarında aramanızı tavsiye ederim. Keza orada daha iyi yardım alacaksınızdır.

Teşekkür ederim haber bekliyorum sizden hocam.

Teşekkür ederim haber bekliyorum sizden hocam.

Tid veya gid ekran direkt çalışmıyor mu yoksa radyo bölümüne mi giremiyorsunuz. Resmini atabilirseniz çok güzel olacaktır.

Hiçbir şekilde görüntü yok hocam. Sadece radyo ekranında görüntü bulunmuyor.

Hiçbir şekilde görüntü yok hocam. Sadece radyo ekranında görüntü bulunmuyor.

Diğer türlü AUX ve CD girişlerinde var anladığım kadarı ile doğru muyum?

Canbus haberleşmiyor, radyo tuşları da basmıyor.

Tüm sorunlar bunlar, varsa başka bir sorun belirtin lütfen.

Corsa D kasalarda teyp ekran eşlidir. Ekran çalışmadığı sürece teypte çalışmayacaktır. Eğer ekran arızalıysa direksiyon tuşları, torpido aydınlatması, gösterge ışıkları vb iç ışıklar yanmaz. Eğer teybiniz orijinal ise normal şartlarda radyo çalışmıyorsa CD de çalışmaz.

Corsa ve aynı bilgi ekranı kullanan araçlarda ekranın içindeki bir kondanstör zamanla kurur iletkenliğini yitirir ve bilgi ekranın çalışmaz ve bazen araba belli bir süre ısındıktan sonra görüntü gelir ve teyp, ışıklar gibi aksamlarınız da çalışır.

Canbus haberleşmesi ekran üzerinden olur, teypten çıkar ekrana girer oradan da bcmye gider. Yani canbus ekran üzerinden tamamlanır.

Eğer ekranınızdaki sorun araç çalıştıktan bir süre düzeliyorsa zamanla bu hiç çalışmamaya başlar ve teyp üzerinde kalan ayardan çalışmaya devam edebilir.

Eğer ekranınız anlattığım gibi araç çalıştıktan belli bir süre sonra çalışıp diğer fonksiyonlar düzeliyorsa ekran içindeki kondastörü değiştirmen gerekmektedir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çözüm videosu da burada bulunmaktadır.

(Bilgi ve video babama aittir)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…