Her ikisini de 1-2 yıl civarı sürelerde kullanmış biri olarak söyleyebilirim bir şeyler sanırım.
Englishcentral'da iyi hoca denk getirmek zor oluyor, düzenli olarak ondan ders almak istiyorsunuz ama tek uyanık siz olmadığınız için genelde dolu oluyor, kalan hocalar da anadilleri İngilizce olmadığı için çok iyi olmuyor maalesef.
OpenEng için hocaların anadili olması avantaj, ama reklamlarındaki gibi Amerikalı falan hocalar yok, hep Afrika'dan geliyor ve rastgele atıyor sistem. Opening için Central ile aynı fiyat bandında üyelik devri alıp da kullanabilirseniz onu alın derim, liste fiyatları aşırı yüksek. Ama bulamazsanız da central sürekli ekstra indirimler yapıyor hala mail atıyorlar, daha uygun oluyor direk kendilerinden alacağınız zaman.
İki platformun da eğitim modülleri için şunu söyleyebilirim vakit kaybı, Englishcentral'ın videolu eğitimlerinin aynısı birebir aynı kaynaktan çekiyorlar openenglish içerisinde de var ama bununla vakit kaybedeceğinize İngilizce alt yazılı dizi izleyin. OpenEng'in eğitim modülü dediği şeyler de Busuu tarzı ama daha kötüsü, sırf bizde modüller var demek için koymuşlar. Bunun yerine Busuu, Duolingo falan alın daha iyi öyle gamification isteğiniz var ise.
Bu sitelerde konuşma pratiği için en iyileri bunlar fiyat/performans olarak. Ama eğitim almak olarak bunlarla vakit kaybetmeyin, gidip YouTube'dan gramer anlatan Türk hocalardan gramer öğrenin, dizi izleyin, seviyeli hikaye kitaplarını okuyup dinleyin çok daha iyi. Umarım yardımcı olmuştur. Bu arada her ikisinin de bire bir dersleri için yaptım bu yorumları, grup derslerini açıkçası önermiyorum gereksiz vakit kaybı oluyor bire bir derse göre.