OpenAI O1 kullanmaya değer mi?

Makaleler
31
Yer
İstanbul
Model 2 gün önce (12 Eylül 2024) duyuruldu ve piyasaya sürüldü. Şimdilik sadece o1-Preview ve o1-mini sürümleri kullanılabiliyor diye biliyorum. Bu modelin, GPT-4O'dan daha iyi muhakeme yeteneklerine sahip olduğu, matematik ve programlamada daha yetenekli olduğu söyleniyor. Sizce denemek için Plus almaya değer mi? Deneyenler varsa deneyimlerini paylaşabilirlerse sevinirim.

Model 2 gün önce (12 Eylül 2024) duyuruldu ve piyasaya sürüldü. Şimdilik sadece o1-Preview ve o1-mini sürümleri kullanılabiliyor diye biliyorum. Bu modelin, GPT-4O'dan daha iyi muhakeme yeteneklerine sahip olduğu, matematik ve programlamada daha yetenekli olduğu söyleniyor. Sizce denemek için Plus almaya değer mi? Deneyenler varsa deneyimlerini paylaşabilirlerse sevinirim.
Genel olarak "competitive programming'' konusunda iyi bir model olduğu gerçek. Bu sebepten codeforces platformu bazı önlemler bile almak zorunda kaldı.

Model hakkında şu ana kadar duyduklarımdan şunu rahatça söyleyebilirim ki ciddi anlamda deneysel bir kullanıcı olmayanlar için gereksize kaçabilecek bir model. Zaten bu model GPT-4o'ya göre daha izole bir ortamda çalışıyor, bu da zaten normal kullanıcıya hitap etmemesinin yanında daha gelişmiş ama işe bilimsel olarak bakmayan kullanıcılar için de fazla artısı olmayan bir durum. Ama işin iyi yanından bakarsak da en azından OpenAI'ın "muhakeme" olarak bahsettiği, arka planda ciddi anlamda optimize dönütler vermesine vesile olabilecek bir yapı var. Genel olarak da şunu da göz önünde bulundurmak lazım, şu anda yapay zeka konusunda yüksek debili bir ilerleme yaşanıyor, kısa zaman içerisinde diğerlerinden de bu tarzda modellerin geleceğini düşünüyorum. OpenAI'ın kendi açıklamasında da bundan şöyle bahsetmişler:
Bu gelişmiş muhakeme yetenekleri özellikle bilim, kodlama, matematik ve benzeri alanlarda karmaşık sorunlarla uğraşıyorsanız faydalı olabilir. Örneğin, o1 sağlık araştırmacıları tarafından hücre dizileme verilerine açıklama eklemek için, fizikçiler tarafından kuantum optik için gerekli karmaşık matematiksel formüller oluşturmak için ve tüm alanlardaki geliştiriciler tarafından çok adımlı iş akışları oluşturmak ve yürütmek için kullanılabilir.
Kaynak: https://openai.com/index/introducing-openai-o1-preview/

Yani uzun lafın kısası, biraz beklemenizi öneririm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı