Merhaba arkadaşlar, aramızda OpenBSD kullanan olduğunu çok düşünmüyorum fakat bi' sormak istedim. Sizce nasıldır? Kullanılır mı? FreeBSD'ye göre reposu nasıl? @Zurnadürüm
Açıkçası BSD'ye geçiş yapmak istiyorum ama, günlük kullandığım programlar sıkıntı çıkarıyor. Belki Dual boot yaparım ama Linux ile destekliyor mu onu da bilmiyorum.
Açıkçası BSD'ye geçiş yapmak istiyorum ama, günlük kullandığım programlar sıkıntı çıkarıyor. Belki Dual Boot yaparım ama Linux ile destekliyor mu onu da bilmiyorum.
Ben genelde VPN serverlari icin kullanildigini biliyorum.
FreeBSD'den baska BSD'leri denemedim. Sinavlar var diye de o islere girmiyorum. Olursa, ilk isim PacBSD kurmak olacak
Uygulama kisminda ise 3 yolun var.
1. Derlemek.
2. Freshports'dan kullanicilarin olusturdugu portlari kullanmak.(FreeBSD icin, digerlerini bilmiyorum). Baska dagitimlarda durum farkli olabilir.
3. Kendi resmi reposundan kurmak.
Derlenme kisminda eger Linux'a ozel kutuphane, deger vs. atanmamissa, sorunsuzca derlemek mumkun oluyor. Hatta bu neredeyse tum BSD ve UNIX'lerde oluyor.