OpenCore 0.9.2 için EFI oluşturmak

474510

Decapat
RAM
G SKILL 16GB + 8GB
SSD veya HDD modeli
SAMSUNG HD252HJ 250GB
Ekran kartı
Sapphire Nitro+ RX 580 8GB
Anakart
ASUS TUF Gaming X570-Plus
İşlemci
AMD Ryzen 9 3900X
Hackintosh (macOS Ventura 13.4) kurmak istiyorum. Ancak nasıl EFI dosyası oluşturacağım hakkında bilgim yok. Kendim bir EFI dosyası oluşturmayı denedim, birkaç kez de internet üzerinden bulduğum EFI dosyalarından denedim fakat olmadı. Nasıl oluşturacağım hakkında bilgi verir misiniz veya yardım edebilir misiniz?

Edit:

Kullandığım imaj dosyası bu. Bu imaj'da openCore 0.9.2 EFI'sini kullandım. Kullandığım sürüm yanlış olabilir mi?

Bu tarz ISO'lar genel çoklu PC veya laptoplar için yapılır. Yani EFI'si çok doludur ve gereksizdir o yüzden önerilmez. Dortania sitesinden EFI hazırlayabilirsiniz. Windows üzerinden de yapılabiliyor. EFI'yi oluştururken ACPI sistem dosyalarını anakarttan çekmenizi öneririm. Daha performanslı çalışacaktır.

Bu tarz ISO'lar genel çoklu PC veya laptoplar için yapılır. Yani EFI'si çok doludur ve gereksizdir o yüzden önerilmez.
Peki imaj dosyasını neye göre seçmeliyim? Veya bir öneriniz var mı?

Dortania sitesinden EFI hazırlayabilirsiniz. Windows üzerinden de yapılabiliyor. EFI'yi oluştururken ACPI sistem dosyalarını anakarttan çekmenizi öneririm. Daha performanslı çalışacaktır.
Teşekkür ederim, deneyeceğim.

Forum imajı neye göre yapılacaktı başka? Benim bilgisayarım için mi? İmaj EFI içeriği de Dortania temel alınarak yapılıyor zaten. Konuşmak için konuşmanın anlamı yok. İmaj içeriğinde sadece kurulumu sağlayabilecek config ve EFI sistemi var, misc kext/acpi yok. Sistemine göre özelleştirmek isteyen ve bu kapasitede olan kullanıcılar zaten bunu direkt yapıyor.

@474510 Bu EFI ile deneme yap istersen, güncellemen gerekecek fakat bu hali ile 13.4'te sıkıntı çıkarmayacaktır.

Son düzenleme:
Bu EFI ile deneme yap istersen, güncellemen gerekecek fakat bu hali ile 13.4'te sıkıntı çıkarmayacaktır.
Teşekkür ederim. Birazdan deneyeceğim.

@tristessehivernale Install macOS Ventura seçeneğini seçtiğim zaman Apple logosu geliyor ve birkaç saniye sonra sistem kendine reset atıyor. İki veya üç kez denedim durum aynı. Ne önerirsiniz?

Son düzenleme:
@tristessehivernale Install macOS Ventura seçeneğini seçtiğim zaman Apple logosu geliyor ve birkaç saniye sonra sistem kendine reset atıyor. İki veya üç kez denedim durum aynı. Ne önerirsiniz?

Diğer sorunların için yeni konu açmalısın.

boot-args'a -v komutunu ekleyip hata görüntüsü paylaş.
Nasıl yapacağım? Kusura bakmayın pek bilgim yok.

@tristessehivernale sanırım doğru yaptım. OCAT kullanarak boot-args'ı arattım ve bahsettiğiniz komutu ekledim. Bu şekilde açtığımda ise başlangıçta bunları yazdı. Ve Install Ventura dediğim zaman Apple logosu yerine satırlarca kod akıyor fakat hepsi bir anda gerçekliyor. Saniyeler içinde reset atıyor. Umarım doğrudur.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…