OpenCore, BootCamp ile Windows 10/8.1 Kurulumu

OpenCore SMV'yi tam olarak taklit edebildiği için Hackintosh bilgisayarlara BootCamp ile Windows 10/8.1 kurulum özelliği geldi. Bu makalede sizlere bunu nasıl yapabileceğinizi adım adım anlatmaya çalışacağım.
Gerekenler:
  • SMBIOS sürümü altta bulunan liste içinde bulunmuyorsa 8-16 GB USB bellek.
  • Windows 10 ya da Windows 8.1 iso dosyaları. (Windows 7 UEFI destekli olmadığı için maalesef Windows 7 kullanamayız.)
1. Adım: 2. Nesil ya da daha alt Intel işlemci kullanıyorsanız EFI/OC/Drivers içine ExFatDxeLegacy.efi dosyasını, 3. nesil veya daha üst model Intel işlemci modeli kullanıyorsanız ExFatDxe.efi dosyasını ekliyelim ve config içine tanıtalım ve bilgisayarımızı yeniden başlatalım.

2. Adım: BootCamp ile USB ile ya da USB olmadan kurulum yapılmaktadır. Eğer bilgisayarınızın modeli aşağıdaki listede var ise USB olmadan kurulum yapabilirsiniz.
  • 2015 yılında veya daha sonra kullanıma sunulan MacBook
  • 2017 yılında veya daha sonra kullanıma sunulan MacBook Air
  • 2015 yılında veya daha sonra kullanıma sunulan MacBook Pro
  • 2015 yılında veya daha sonra kullanıma sunulan iMac
  • iMac Pro (tüm modeller)
  • 2013 sonunda kullanıma sunulan Mac Pro

3. Adım: Bundan sonraki aşama aynı orijinal bir Mac bilgisayara kurulum yapılıyormuş gibi yapılır. Aşağıdaki videoyu izleyerek sizlerde işlemin devamını getirebilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dipnot: Kurulum sonrasında "macOS ile Yeniden Başlat" butonu hata veriyorsa Apple Software Update ile BootCamp güncellemesini yapın ve yeniden deneyiniz. :):)
 

Dosya Ekleri

  • boot_camp.jpg
    boot_camp.jpg
    66 KB · Görüntüleme: 2.176
Bootcamp ile Hackintosh'un ne alakası var hocam, Hackintosh zaten non-Mac cihazlara uygulanan işlem değil mi? Ve BIOS değişmediği için Hackintosh sisteme yeni Windows Bootcamp ile yazılmamalı sanki.
 
Bootcamp ile Hackintosh'un ne alakası var hocam, Hackintosh zaten non-Mac cihazlara uygulanan işlem değil mi? Ve BIOS değişmediği için Hackintosh sisteme yeni Windows Bootcamp ile yazılmamalı sanki.
OpenCore Bootloaderin en önemli özelliklerinden birisi SMV'yi tam olarak taklit edebildiği için Hackintosh üzerinde BootCamp ile windows kurabilir ve native HFS+ (yakında APFS) desteğini verebilmesidir. Clover ile bunu yapmanız maalesef mümkün değildir.
 
Benim cihazım ASUS N56vz. Cihazımda iki disk var. Bir diskte halihazırda zaten Windows 10 kuruluydu. İkinci diskin 100GB'lik kısmına macOS Catalina kurdum. Kalan kısmını da exFAT formatladım. exFAT kısmına hem Windows'tan hem de MacOS'tan dosya atabiliyorum. Clover sayesinde de Dual Boot ile ikisini de kullanıyorum. Açılışta seçiyorum yani.

Bu rehberde çok fazla teknik terim olduğu için pek anlayamadım. Şimdi bu benim Clover ile yaptığım kullanım senaryosunu artık OpenCore ile de yapabilecek miyim?
 

Geri
Yukarı