Çözüldü OpenCore ile ses kartı nasıl bulunur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Hüseyn1322

Hectopat
Daha fazla  
Hackintool'dan sese baktığımda bir şey gözükmüyordu ben de ACPI'den bir şeyler yaptım daha dorusu bir videodan gittim ama gene tanıtamadım. Bu sefer Hackintool'da gözüküyordu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
VoodoHDA kexti silin ve AppleALC kexti işleyin, sonrasında configte boot-args kısmında alcid=3, 4, 13, 21, 22, 27, 28, 29, 30, 41, 43, 51, 69, 76, 86, 127. Hepsini teker teker deneyeceksiniz.
Hackintool'da ses kısmında gözükmüyor yani değil mi? Öyleyse configinizde AppleALC.kext olduğundan emin olun ve boot-args kısmında da alcid=1 değerinin olduğundan emin olun

Hackintool'da ses kısmında gözükmüyor yani değil mi? Öyleyse configinizde AppleALC.kext olduğundan emin olun ve boot-args kısmında da alcid = 1 değerinin olduğundan emin olun.

Hayır ACPI'yi yaptıran sonra gözükmeye başladı ama hala ses gelmiyor.

VoodoHDA kexti silin ve AppleALC kexti işleyin, sonrasında configte boot-args kısmında alcid=3, 4, 13, 21, 22, 27, 28, 29, 30, 41, 43, 51, 69, 76, 86, 127. Hepsini teker teker deneyeceksiniz.

Çözüm
boot-args kısmına nasıl ulaşacağım

Configi metin düzenleyici ile açın ve Win+F'e basıp boot-args araması yapın, bir satır altında argümanlar gözükür. Oraya alcid= attığım sayıları tek tek yeniden başlatarak deneyin.

Kexti ekledikten sonra bir kez atın, her denemeden sonra atmanıza gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…