openSUSE Tumbleweed deneyimim

292941

Hectopat
Makaleler
6
openSUSE, bir Linux dağıtımı. Ben de kullandım. İki tane sürüm bulunuyor.
Birisi Tumbleweed (rolling-release, yani yeniliklerin anında kullanıcıya sürülmesi) ve Leap yani normal güncelleme alan sürüm.
Ben Tumbleweed kullandım ve artı eksilerini açıklayacağım.

Dosya boyutu:

Tumbleweed 4.3 GB gibi bir boyuta sahip. Böyle bir boyuta sahipken kullandığım en hafif dağıtımlardan.
Masaüstü ortamları entegre edildiği için bu boyut. Yoksa gerçekten hafif.

Kurulum işlemi:

Kurulum arayüzü bulunmakta, güzel ve sade.
Dual-Boot yapmak isterseniz de kendisi otomatik olarak yapıyor. Elle bölme aracı var.
Masaüstü ortamını kurulumda seçiyorsunuz. GNOME, KDE, Xfce ve arayüz yok gibi seçenekleri seçebiliyorsunuz.
Ben KDE seçmiştim, RebornOS kadar olmasa da seçenek fazla.
Kurulum sonunda bir hata ile karşılaştım ama bunlar bir sorun teşkil etmedi.

Masaüstü Ortamları:

Dediğim gibi GNOME, KDE, Xfce, LXQT, LXDE ve arayüzsüz sürümü mevcut.
Ben KDE seçmiştim. Gerçekten KDE kullandığınızı hissettiriyor. KDE neon kadar değil tabii ki ama başarılı.
Diğer sürümleri denemedim ama fotoğraflarını koyacağım.
KDE (benim masaüstüm):

GNOME:

Xfce:

LXQT:

LXDE:

Hız:

Düşünün, Windows 7'de yavaş olan bilgisayar openSUSE KDE'de SSD'deki kadar hızlı çalışıyor ve sistemde SSD yok.
Yeterince az paket yüklemeye çalışıyor ve gerçekten hızı farkediyorsunuz.
Sistemde i3 380M, 3 GB RAM ve 320 GB HDD var. Eski bir sisteminiz varsa Xfce ve KDE sürümlerini öneririm.
Bir de ISO boyutu 4.3 GB olmasına rağmen.

Duvar kağıtları:

Duvar kağıtları konusunda çok üzdü. Sadece 2 tane duvar kağıdı var. Sarı duvar kağıdını ben ekstradan koydum bu arada. Duvar kağıtları bunlar.

Depolama alanı isteği:

35 GB kendine alan ayırmış kendine ve yarısı bile dolu değil, bakın. 7.5 GB alan istiyor sadece.

Paket dosyası uzantısı:

.RPM uzantısını kullanıyor Fedora'daki gibi. Sadece yüklemek için sudo dnf install paket.rpm değil de sudo zypper install paket.rpm
yazıyorsunuz. @cengover_ekin gibi Fedora kullanıp openSUSE bir göz atmak istiyorsanız zorlanmayacağınızı belirtmek isterim.

Buglar:

Hiç karşılaşmadım rolling-release olmasına rağmen. Ubuntu bir rolling-release değil ve daha fazla hatası var.

Zorluk:

Orta bir zorlukta. Debian ve Fedora gibi dağıtımları kullandıysanız zorlanmazsınız ama sıfırdan başlamanız hata olacaktır.

Bu dağıtımları kullandıktan sonra kullanabilirsiniz:

ve

Merak etmeyin, kolay dağıtımlardır zorlamazlar.

Evet, deneyimimin sonuna geldik. Umarım beğenmişsinizdir.
@Kerem00 ve @illedelinux'a teşekkürlerimi sunuyorum.

Sıra Alt Linux'ta.

Son düzenleme:
openSUSE, bir Linux dağıtımı.
Vay canına, çok şaşırtıcı. Gözlerime inanamıyorum.

Tumbleweed 4.3 GB gibi bir boyuta sahip. Böyle bir boyuta sahipken kullandığım en hafif dağıtımlardan.
Bunun sebebi de senin de belirttiğin gibi tüm masaüstlerini karpuz gibi yükledikleri için. Çok mantıksız geldi bana bu yöntem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…