OpenWrt + SQM destekli router ya da modem önerisi

BlackeagLee

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar selamlar, 75Mbps download 15Mbps upload VDSL internetimi TP-Link TD-W9970 (eski bir modem biliyorum) modemiyle kullanıyorum. Bufferbloat cok oluyor, C'lerde puan alıyorum. Sorum; bu Bufferbloat'i nasıl cozeyim? Xiaomi Mi 4A routerlara baktım oda yeni nesiller OpenWrt yüklenmiyormuş değişikmiş vs en kolay şekilde yüklenen veyahut siz neler yapıyorsunuz ne tavsiye edersiniz?

C olmasında ne var ki bende C alıyorum.

Şimdi de b aldım ama Wi-Fi'de alıyorum bunları kablolu değil.

Son düzenleme:
Keenetic modemlerini tercih edebilirsin. OpenWrt veya SQM desteklemiyor fakat yine de Bufferbloat gibi sorunların önüne geçmek için gerekli şeylere sahip.

Bant genişliği kontrolü, SNR ayarlama gibi şeyleri bünyesinde barındırıyor.

Keenetic Extra DSL kullanmıştım bir ara fakat memnun olmadım geri vermiştim. Ağ trafiğini yönetemiyor SQM bu konuda çok iyi.

?

Son düzenleme:
Aslında siz çözümü ilk mesajınızda paylaşmışsınız. Openwrt yüklenebilecek bir tane ikinci el router alın. Ben yaşadığım yerde çokça 10 euro civarında ikinci el iyi sayılabilecek router görüyorum.

https://www.akakce.com/router/en-ucuz-cudy-wr3000-4-port-2976-mbps-fiyati,263592812.html şu cihaza kolayca OpenWrt yüklenebiliyor. Fakat tek bu cihazı kullanarak VDSL'i kullanamazsınız. VDSL-ADSL gibi modem gerektiren teknolojilerin modem driverları açık kaynak olmuyor. Firmalar burada kullanılan yazılımı dışarı göstermek istemiyorlar. Hatırladığım kadarıyla patent vs sorunlarından zaten açık kaynak yapamıyorlar modem driver'ını. İkinci cihaz olarak cudy wr3000'i takıp onun üzerinden SQM ayarlayabilirsiniz. Ne kadar verimli olur bilmiyorum. Ben kendim denemedim.

Son düzenleme:
[OpenWrt Wiki] Cudy WR3000S v1 router parametreleri çok güzel. Fiyatına göre çok iyi. Sadece openwrt v1 versiyonuna destek veriyor. Aynı router için v2, v3 gibi sürümler olabilir. Buna dikkat etmek gerek. Bir de stabil sürümleri kullanmaya özen gösterin. VDSL modem ile verimli çalışır. Qos ve daha birçok özelliği ile ağınızı daha stabil hale getirebilirsiniz. Bazı modemlerde router için ayrı wan portu oluyor. Bazılarında ise wan özelliği olan lan portlar oluyor. Bağlayacağınız portun özelliğine balmanızda fayda var.

[OpenWrt Wiki] Cudy WR3000S v1 router parametreleri çok güzel. Fiyatına göre çok iyi. Sadece OpenWrt V1 versiyonuna destek veriyor. Aynı router için v2, V3 gibi sürümler olabilir. Buna dikkat etmek gerek. Bir de stabil sürümleri kullanmaya özen gösterin. VDSL modem ile verimli çalışır. QoS ve daha birçok özelliği ile ağınızı daha stabil hale getirebilirsiniz. Bazı modemlerde router için ayrı WAN portu oluyor. Bazılarında ise WAN özelliği olan lan portlar oluyor. Bağlayacağınız portun özelliğine balmanızda fayda var.

Baktımda pahalı cihaz bana daha uygun lazım ya. 2.el hangi cihaza bakmalıyım?

Piyasada çok cihaz var. Tp-link cihazlara firmware yükleme arayüzünden sanki fabrikasyon yazılım yükler gibi yükleniyor. İsterseniz önce ilanlarda parametreleri hoşunuza giden ikinci el bir cihaza bakın. Sahibi ile iletişime geçin ki cihazın Hardware sürümünü öğrenin. OpenWrt destekliyorsa ve kesenize uygunsa alın. Bence en ideal yol bu. Ben daha iki gün önce bir tane dlink dir-842 C1 aldım. 10 Euro'ya pazarlık yaptım. :)) 16 MB/128 MB versiyonu. Yeter de artar bile.

Piyasada çok cihaz var. Tp-link cihazlara firmware yükleme arayüzünden sanki fabrikasyon yazılım yükler gibi yükleniyor. İsterseniz önce ilanlarda parametreleri hoşunuza giden ikinci el bir cihaza bakın. Sahibi ile iletişime geçin ki cihazın Hardware sürümünü öğrenin. OpenWrt destekliyorsa ve kesenize uygunsa alın. Bence en ideal yol bu. Ben daha iki gün önce bir tane dlink dir-842 C1 aldım. 10 Euro'ya pazarlık yaptım. :)) 16 MB/128 MB versiyonu. Yeter de artar bile.
Sen hangi 2. El cihazı önerirsin reis. Mesela mi 4a var çok

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı