Çözüldü OpenWrt veya Keenetic ile Türk Telekom DNS engeli aşılabilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Daha fazla  
Evet Comnet çökünce Telekom 500 Mbps taahhütü vermiş bulundum. Yarın bağlanacak fakat DNS ile engelleri aşmak TT'de mümkün değil diyorlar. OpenWrt veya Keenetic ile bunu aşmanın bir yolu var mıdır? VPN kullanmak istemiyorum mobilde ekstra güç tüketimine sebep oluyor keza bilgisayarda aynı durum ve üstüne ping sorunu var. Bir şekilde Wrt veya Keenetic üzerinden yapılan ayar ile sadece DNS girerek internete özgürce erişebilir miyim?

Çözüm
Kurulumu yaptılar ama OpenWrt ile telekom internetine çıkış sağlayamadım. Cihaz Wan ip alıyor bağlandı görünüyor ama internet yok veya kullanılamıyor. Bunu aşmam lazım ilk önce.

Güncelleme: OpenWrt'de DoH ile tarayıcılarda ve Wifi'da engelleri aşabiliyorum. Lakin Discord uygulaması çalışmamakta. Şimdi Wrt'ye DPI kuracağım, sonucu gene paylaşırım.

Güncelleme 2: Zapret'i OpenWrt'ye entegre edince her şey sorunsuz açılıyor. Bu biraz uğraştırıcı bir süreç bundan dolayı denemek isteyen arkadaşlar ilk olarak DoT ve DoH denesin, keza bende tarayıcı bazında işe yarıyordu ama forumlarda her uygulamada ile yaradığını söyleyen vardı. Zapret kesin çözüm oldu, telekomun DPI engelini aşabiliyor. Ekstra script ve VPN çalıştırmadan rahat rahat her yere girebiliyorsun, hız kısıtlaması ve ping sorunu yok.
Hocam bende Türk Telekom kullanıyorum. DNS gibi çözümler bende işe yaramadı ama bazı insanlarda işe yaradı o yüzden kesin bir şey diyemem. PC için.

Bu konu işinize yarayabilir. Maalesef mobil için aklıma VPN kullanmaktan başka bir çözüm gelmiyor.

Dpi vs bilgisayarımda çalıştırmaya sıcak bakmiyorum. Bakalım, elimde Mi rouger 4a giga var Wrt atılı. Yarın Telekom gelecek kurulumu gerçekleştirecek. Ardından OpenWrt ile aşabilecek miyim bakacağım. Eğer yapabilirsem Keenetic de yapar. Bir tane kaliteli Keenetic çekerim, benim mi router 300 üstü goremiyor hız testinde. Farklı router ile Telekom kullanan arkadaşlar görse konuyu aslında ufaktan fikir sahibi olacağım. Varsayılan TT modemler DNS değişimine izin vermiyor arayüz üzerinden galiba. Custom routerlarda değişince engeller kalkıyor mu? soru bu işte.

Vallahi hocam ben modem üzerinden değiştirdiğimde de pek bir şey değişmemişti. Bir arkadaşım modelini bilmiyorum Keenetic kullanıyordu ve onda da işe yaramamıştı. Ama internette forumlarda işe yaradığın söyleyen insanlar da vardı.

Evet net bir bilgi bende bulamadım dediğiniz gibi. Siz TT'nin verdiği cihazı mi kullaniyorsunuz? Wrt de DoH(DNS over HTTPS) var ben bundan biraz umutluyum.

Evet net bir bilgi bende bulamadım dediğiniz gibi. Siz TT'nin verdiği cihazı mi kullaniyorsunuz? Wrt de DoH(DNS over HTTPS) var ben bundan biraz umutluyum.

Hayır hocam. Vodafone H300s adlı modemi kullanıyorum. Ama dediğiniz gibi OpenWrt işe yarayabilir gibi gözüküyor.

Kurulumu yaptılar ama OpenWrt ile telekom internetine çıkış sağlayamadım. Cihaz Wan ip alıyor bağlandı görünüyor ama internet yok veya kullanılamıyor. Bunu aşmam lazım ilk önce.

Güncelleme: OpenWrt'de DoH ile tarayıcılarda ve Wifi'da engelleri aşabiliyorum. Lakin Discord uygulaması çalışmamakta. Şimdi Wrt'ye DPI kuracağım, sonucu gene paylaşırım.

Güncelleme 2: Zapret'i OpenWrt'ye entegre edince her şey sorunsuz açılıyor. Bu biraz uğraştırıcı bir süreç bundan dolayı denemek isteyen arkadaşlar ilk olarak DoT ve DoH denesin, keza bende tarayıcı bazında işe yarıyordu ama forumlarda her uygulamada ile yaradığını söyleyen vardı. Zapret kesin çözüm oldu, telekomun DPI engelini aşabiliyor. Ekstra script ve VPN çalıştırmadan rahat rahat her yere girebiliyorsun, hız kısıtlaması ve ping sorunu yok.

Son düzenleme:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…