Opera güvenilir mi?

mami_q

Yoctopat
Daha fazla  
Güvenilirden demek istediğim herhangi bir bilgim kötü amaç için kullanılıyor mu? Ya da Opera kullanarak bir siteden yaptığım alışverişin kart bilgileri internette mi gibi. Uzun süredir kullanıyorum ve hiçbir sorun çıkmadı şimdilik.

Güvenilirden demek istediğim herhangi bir bilgim kötü amaç için kullanılıyor mu? Ya da Opera kullanarak bir siteden yaptığım alışverişin kart bilgileri internette mi gibi. Uzun süredir kullanıyorum ve hiçbir sorun çıkmadı şimdilik.

Her tarayıcı illaki bilgilerimizi kullanıyor az da olsa.

Opera yaklaşık 30 yıldır piyasada bir tarayıcı. Evet çinlilere satıldı mahremiyet açısından google ve edge kadar kötüdür ancak kart bilgilerini başkalarıyla neden paylaşsınlar? Arkadaşın dediği gibi güvenilir sitelerden alışveriş yapıyorsan zaten sorun yaşamazsın.

Seni doğrudan hedef yapacak veya zarara uğratacak bir tarayıcı piyasada yok. Yani bunun gibi yaygın kullanılanlar asla öyle değil. Şifre, parola, kart numarası, kimlik bilgisi vb. şeylerin paylaşılması söz konusu olamaz. Ancak Opera da Edge ve Google Chrome gibi kimlikle eşleştirilmemiş bazı verileri toplayıp işliyor ve reklam geliri olarak kullanılmak üzere satıyorlar. Bunu pek çok şirket yapıyor. Opera'nın da çok eleştirildiği bir konudur. Çok fazla veri toplayıp satıyorlarmış. Hatta eskiden bu konuda sevilen Firefox'un bile artık aynı yola doğru girdiği söyleniyor.

Ben herhalde 6-7 yıl gibi çok uzun süreler Opera kullandım. Hatta Android telefonumda da kullandım. Ancak bir noktada tuhaf arızalar verdi. Bir türlü çözülmeyince terk ettim. Senkronizasyon imkanı da olacak şekilde hem Windows hem Android'de olan pek çok tarayıcı denedim. Chromium veya Gecko tabanlı herhalde ondan fazla denedim. En son Brave'de kaldım. Opera'yı özliyorum ve Brave'in senkronizasyon tarafı biraz zayıf ama en iyisi buydu. Hem güvenlik hem de kullanışlılık açısından iyi. Tavsiye ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı