Opera güvenli değil mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu nasıl bir bakış açısı? Donunuza kadar her türlü bilgilerinizi alıp pazarlamaları mı gerekiyor? Gerçi onu zaten yapıyorlar.
Donuna kadar alıp pazarlamıyorlar, sen öyle görürsen öyle olmuş olur. Adamlar sana bir hizmet sunuyorsa karışılığını bir şekilde alması gerek. O zaman kullanma ya da çok az bilinen ve ayda bilmem kaç dolar isteyen ürünleri kullanıp kendini güvende san. Bir şey değişeceğini sanmıyorum.

Video vardı Google bizi dinliyor mu diye ki arkadaş ile denemiştik ve harbiden de gitar kurs reklamları çıkmıştı. Bu gün ise uzak eğitim'den ders dinlerken (kulaklık) hocam white man's burden kitabından bahsetti. Google white man yazınca burden oto doldurdu. Windows da mı analiz ediyor kafasına girdim.

Ama öyle bakarsak bütün Google uygulamalarını kullanmamamız gerekiyor.Böyle bir şey mümkün olamaz ki ? Sadece tarayıcıdan mı alıyorlar bilgilerimizi ?

Ama öyle bakarsak bütün Google uygulamalarını kullanmamız gerekiyor.Böyle bir şey mümkün olamaz ki ? Sadece tarayıcıdan mı alıyorlar bilgilerimizi ?
Hayır, zaten Google'dan şahsi olarak uzak durmaya çalışıyorum. Arama motoru olarak DuckDuckGo kullanıyorum. Mail servislerimi de yakında değiştireceğim, sosyal medya uygulamalarından elimden geldiğince uzak durmaya çalışıyorum. Dediğiniz doğru bu sadece tarayıcı ile bitmiyor.
Bir yerde okumuştum (ne kadar doğrudur bilmem ama) opera "VPN" olarak aslında proxy server'leri kullanıyormuş. Pek de VPN denebilir mi? Tartışılır
Evet dediğiniz doğru. O "VPN" dedikleri şey "VPN" değil, proxy. Yani o paralı VPN servislerindeki gibi şifreleme özelliği olmaması lazım.

Karşılığı senin hangi sitelere girip neleri okuduğun, hangi videoları izlediğinden tut neleri satın aldığına kadar her şeyi toparlayıp üçüncü partilere satmak. Kişisel verilerin gerçekten seni bu kadar ilgilendirmiyor mu? Kendin önemsemeyebilirsin, fakat bunu önemseyen insanlara alaycı bir gözle bakmak doğru değil.

Bence güvenilir mi güvenilmez mi ben ona karışmam ama VPN ve mail hesaplarınız çıkarttığınızda hiçbir sorun olacağını düşünmüyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…