Opera güvenli değil mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Android'de ücretsiz Chrome'da bunlarda verilerimizi satıyor mu?

@acv İstediğin kadar önemse bunu engelleyemezsin benim demek istediğim bu. Engellemenin yolu internet kullanmamak.

Ya hep ya hiç mantığı mı bu? Kimse mükemmele ulaşmaya çalışmıyor, elinden geleni yapman yeterli. Sadece üçüncü parti çerezlerini bloklayıp reklamları engellemek bile çok büyük bir fark yaratıyor.

Olayı telefona çevirmeyelim

Tam da bu konuyu soracaktım. Vivaldiden memnun iken malesef şirfelerime el fatiha dedi. Opera'ya geçtim. Onunda Çin'li şirketin elinde olduğunu biliyorum. Sonradan sonraya güvensizlik var.
Linux'u güvenlik olarak ikinci bilgisayarımda kullanan ben, maalesef Mozilla evrenine alışamadım. RAM canavarı hantal bir tarayıcı kimse kusura bakmasın. Vivaldi'nin bana alıştırdığı sidebar panel özelliklerini arar oldum. Vivaldi kadar esnek olmasa da Opera'da da mevcut. Opera güvenlik açısından bırakıp Vivaldi'ye dönesim de var. Firefox'u yeni de tekrar denedim. 3 sekme de 2 GB RAM
Ayrıca öyle alışmışım ki sidebar panele. Benzeri eklentiler var sa söyleyebilirsiniz. Sidebar WhatsApp denedim. Her tıklama da giriş yapmaya çalıştı.

Opera uzun yıllardır piyasada. Çinlilerin elinede geçmiş olabilir. Kullanışlı mı kullanışlı. İşime yarıyor. Çinliler güvenilmezde Amerikalılar çok mu güvenilir? Google çok mu güvenilir? Tabi ki hayır. Şu konuysa kesin doğru VPN'i güvenli değilden çok kullanıcıyı gizlemiyor.Proxy yani.Opera pazarlarken VPN gibi sunması saçma sadece. Kullanmaya devam.

Alternatif olarak Firefox´u kullanabilirsiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…