Opera GX kasıyor

Makaleler
1
Daha fazla  
Opera GX tasarımı olsun kolaylığı olsun çok sevdiğim bir tarayıcıdır. Ancak son 1 haftadır kullanmayı bıraktım neredeyse. Çünkü bir oyun oynarken alt + Tab atıp, tarayıcıyı açarken Opera GX kasıyor. Üstüne sadece bu da değil, yazdığım yazı delaylı geliyor. Yani mesela YouTube yazacağım, YouTube kelimesinin "be" kısmını yazarken ekranda "you" kısmı sonra da geç çıkıyor. Bir örnek daha vereyim, yeni sekme açınca nedense hep kasıyor. Açıldığında kendini toparlaması çok yavaş. Ancak Chrome öyle değil çok akıcı hızlı yeni sekme açılış hızı falan çok iyi. Chrome'dan Opera GX'e geçmiştim, geri dönmeyi düşünüyorum eğer bu kasma sorunu çözülmez ise. Saçma sapan görsellikler için her gün güncelleme getiriyorlar ama bir tane doğru dürüst performans iyileştirmesi yok. Bu kasma sorununu nasıl çözerim? Bu konuda çok sinir oldum, bu sorun sadece bende mi var? Yoksa başkaları da mı bu sorunu yaşıyor?

Opera GX tasarımı olsun kolaylığı olsun çok sevdiğim bir tarayıcıdır. Ancak son 1 haftadır kullanmayı bıraktım neredeyse. Çünkü bir oyun oynarken alt + Tab atıp, tarayıcıyı açarken Opera GX kasıyor. Üstüne sadece bu da değil, yazdığım yazı delaylı geliyor. Yani mesela YouTube yazacağım, YouTube kelimesinin "be" kısmını yazarken ekranda "you" kısmı sonra da geç çıkıyor. Bir örnek daha vereyim, yeni sekme açınca nedense hep kasıyor. Açıldığında kendini toparlaması çok yavaş. Ancak Chrome öyle değil çok akıcı hızlı yeni sekme açılış hızı falan çok iyi. Chrome'dan Opera GX'e geçmiştim, geri dönmeyi düşünüyorum eğer bu kasma sorunu çözülmez ise. Saçma sapan görsellikler için her gün güncelleme getiriyorlar ama bir tane doğru dürüst performans iyileştirmesi yok. Bu kasma sorununu nasıl çözerim? Bu konuda çok sinir oldum, bu sorun sadece bende mi var? Yoksa başkaları da mı bu sorunu yaşıyor?

Direkt Opera GX böyle. Düz Opera'da sorun yok. Süs olsun diye koymuşlar kenar çubuğunu, süsleri falan elbette kasar. Sistemin ister 1 GB RAM ister 64 GB RAM olsun Opera GX hep böyledir. Kullanacaksan Chrome, Brave falan kullanacaksın. Yok hayır, ille de Opera diyorsan düz Opera kullan. Ben Brave öneriyorum. 0 kasma ayrıca reklam engellemesi de var. Böyle olunca daha da hızlı. En azından Chrome gibi RAM sömürmüyor.

Opera GX fazla RAM sömürüyor. Eğer bilgisayarınızın RAM'i düşük ise önermem. Ben sorun yaşamadım hiç. Kasma falan.

Opera fazla RAM sömürüyor. Eğer bilgisayarınızın RAM'i düşük ise önermem. Ben sorun yaşamadım hiç. Kasma falan.
Hocam sırf bunun yüzünden GX Control deki herşeyi fulledim. Ancak çok bir şey değişmedi. Operanın tek sevdiğim yanı soldaki çubuğu ve biraz arayüzü. Eğer soldaki çubuğun aynısını Classic Opera da varsa ona geçeceğim muhtemelen.

Hocam sırf bunun yüzünden gx Control'deki her şeyi fulledim. Ancak çok bir şey değişmedi. Opera'nın tek sevdiğim yanı soldaki çubuğu ve biraz arayüzü. Eğer soldaki çubuğun aynısını classic Opera da varsa ona geçeceğim muhtemelen.

Opera GX'in sevdiğim yanları;

-İstediğin linki veya yazıyı telefona Opera GX yükleyip mesaj atabiliyorsun.

-Yer imleri sayfası iyi.

-Tasarımı ve özelleştirmesi hoş.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı