Opera GX verileri çalıyor mu?

Benim bütün şifrelerim orada yarın Edge geçmeyi düşünüyorum sizce çalarlar mı bütün şifremi falan.

Benim bütün şifrelerim orada yarın Edge geçmeyi düşünüyorum sizce çalarlar mı bütün şifremi falan?
Şifreleriniz veri tabanlarına kayıtlıdır ve şifrelenmiş şekildedir. Hiçbir tarayıcı sizin şifrelerinizi çalmaz, şifrelerinizi çalacak olanlar kötü yollarla para kazanan kişilerdir.

İşin içinde internet varsa güvenli tarayıcı yoktur. Tarayıcı güvenli olsa bile eklentiler bilgileri su gibi emiyordur

Zaten mail adresinden tutun her türlü kişisel bilgilerinizi başta Steam olmak üzere platform veya yazılımlara verdiniz bile

Tabii bu işin telefon kısmını saymıyorum. Ayaklı bilgi makinesi halindesiniz. Girdiğiniz dükkanın içeriğinden tutun kalma süresine kadar hesaplayıp reklam gösterimi yapılabilir. O yüzden güvenli ya da güvenli değil lafları bana komik geliyor...

Sorunuzun cevabı ise evet, bilgileri bir şekilde elde edip bundan gelir sağlıyorlardır.

Şifreleriniz veri tabanlarına kayıtlıdır ve şifrelenmiş şekildedir. Hiçbir tarayıcı sizin şifrelerinizi çalmaz, şifrelerinizi çalacak olanlar kötü yollarla para kazanan kişilerdir.

Ama bütün şifreler Opera da kayıtlı üstelik "beni hatırla veya bilgilerimi hatırla" yaptım yarın hepsini değişeceği sizce Edge güvenilir mi?

Ama bütün şifreler Opera da kayıtlı üstelik "beni hatırla veya bilgilerimi hatırla" yaptım yarın hepsini değişeceği sizce Edge güvenilir mi?
Bilindik olan tüm tarayıcıları gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Edge'nin bir farkı olmayacak o da verilerinizi işleyip bunlardan reklam vb. çalışmalar yapacak. Bu yanlış veya etik olmayan bir şey değil. Sizin için yapılan ve para kazanma amacı güden çalışmalar. Ücretsiz bir şekilde kullandığınız hizmete, farkında olmadan katkıda bulunuyorsunuz. Şifrelerinizi bu tür tarayıcılar çalmaz.

Bilgisayarınızın Ram'i iyiyse Mozilla öneririm. İkinci bilgisayarımda kullanıyorum memnunum.

Teşekkür ederim yani anladığım kadarıyla şifrelerim hesaplarımı çalmazlar.

Teşekkür ederim yani anladığım kadarıyla şifrelerim hesaplarımı çalmazlar.
Tarayıcıların hiçbiri bunu yapmaz, şifrelerinizi ve hesaplarınızı çalacak kişiler etik olmayan kişilerdir. Bu kişilere önlem almanız gerekir, eğer erişim sağlarlarsa bilgilerinizi çalabilirler. Tarayıcılar böyle bir şey yapmazlar yani merak etmeyin.

Peki kimler çalabilir etik olmayan kişiler derken.
Eklenti reklam engelleyici olarak AdGuard kullanıyorum güvenli mi?

Big data elde etmek için kişisel bilgi veya kullanım alışkanlıklarınızı toplayıp da satmayan kaç şirket var acaba? Tarayıcılar yapıyor, Android üzerine kendi arayüzünü koyan telefon üreticileri yapıyor, başta Facebook grubu (Facebook, Instagram, WhatsApp) olmak üzere sosyal medya platformları yapıyor.

Bazı bot beyinliler çıkıp "Opera kişisel veri çalıyor." deyip üzerine trajikomik bir şekilde Google Chrome tavsiye ediyorlar. Halbuki kendileri aynısını uzun yıllardır yapan bir başka şirkettir. Ancak bazı şirketler bunu açıkça söyleyince veya bir başkası "Bakın bunlar sizin verilerinizi satıyor." deyince göze batıyor. Bundan rahatsız oluyorsanız kendi tarayıcınızı kendiniz yapmak dışında hiçbir tarayıcıya garanti veremeyiz.

Geçmişte aşağıdaki tarayıcıları kullandım:
Google Chrome
Edge (hem eski hem güncel chromium olan)
Internet Explorer (IE6 itibari ile hepsi)
Mozilla Firefox
Vivaldi
Brave
Palemoon
Opera
Opera GX
Tor browser

İçlerinde en iyilerinin Firefox ve Opera olduğunu düşünüyorum. En azından güncel halleri ile öyle. Bunları hız veya verimlilik açısından kıyaslayamıyorum. Zaten çok çekirdekli, güncel Windows kurulu, SSD'li masaüstü sistem olduğu için aradaki farkı söyleyemiyorum. Ancak açılış hızında Firefox lehine bir veya iki saniye üstünlük var diyebilirim. Özellik ve arayüz olarak daha çok sevdiğim Opera'yı en öncelikli olarak kullanırım. Neredeyse 5 yıldır birlikteyiz. Buna illa güvenmeyen varsa Firefox deneyebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…