Herkese selam! Bu tarz konuları açmaktan sıkıldım ama sormadan da edemiyorum. Kusuruma bakmayın lütfen Vivaldi'yi dün denemeye başladım ve çok ince ayarların ve biraz karışık bir tarayıcı olduğunu gördüm. Brave denedim ve forumda önerilen ( uBlock Origin, HTTPS everywhere vb. ) eklentileri kurdum 5 adet. Ve tarayıcı biraz yavaşladı ve zaten eklenti eklemeden önce de biraz öyle gibiydi. Şu anda bu konuda bir tek Opera GX'i denemedim. Onu da denemek istiyorum ama forumda ki Opera'yı veri satıyor veyahut çalıyor diyen kişiler yüzünden deneyemez oldum hep içimde bir şüphe kaldı. Ben de tekrardan size sormak istedim. Konuyu fazla uzatmak istemiyorum. Bu arada önermek istediğiniz gizliliğe önem veren açık kaynak kodlu veyahut kapalı fark etmez sağlam bir tarayıcı var ise önermekten çekinmeyiniz. İyi sosyaller!
Opera GX kullanıyorum ( RAM sorunu olmasa Brave kullanırdım ) gayet hızlı bir tarayıcı kullandığım süre boyunca hiçbir sıkıntısını görmedim ek olarak kendine ait VPN ve reklam engelleyicisi de var veri satma konusunda ise pek bir bilgim yok
Uzun zamandır OperaGX kullanıyorum gerçekten başarılı bir tarayıcı. Veri satma olayına gelirsek o konuda bir yorumum yok. Fazla bilgim de yok bir iki kere de duymuştum fakat neyin nesidir diye araştırmadım..
Ben uzun zamandır kullanıyorum ve memnunum bir sıkıntı görmedim..
Kimse X kişisi şu sitelere giriyor diye kontrol edecek değil reklam şirketleri için veriler işlenip kullanılıyor. Pek problem olacak bir şey değil ama Opera'da VPN kullanımı için veri sattığı kendi sitesinde yazıyordu. Tarayıcı için veri tutup satıyorlar mı bilmiyorum.
3'ü arasından Brave bence. Ama bir sürü tarayıcı denemiş biri olarak olarak hiç biri Chrome'un yerini tutmuyor. 2. sıraya da Edge'yi koyardım. 3. sıraya da Opera GX değil de düz Operayı koyarım.
Normal Opera kullanıyorum, OperaGX dahil olmak üzere söylediğiniz hiçbir tarayıcı daha önce kullanmadım. Yaklaşık olarak 2-3 yıllık deneyimlerime dayanarak Operayı çok faydalı buluyorum, gerek reklam engelleme özelliği olsun gerek VPN özelliği olsun çok kullanışlı. Tam benlik
Brave bazı siteleri çok geç açabiliyor ve bu beni bazen fazlasıyla sinir ediyor ve o an Brave'yi silesim geliyor. Brave'den başka tarayıcıya da geçebilirim.