Burdaoynayak

Centipat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba sorum Opera'mı daha iyi Opera GX mi olacak. Öncelikle Opera GX Gaming olduğu için sistemimi sayayım.
Sistem özelliklerim:
Vega 7
5500U.
8 GB RAM.
256 GB SSD.

Önceden kullandıklarım ve neden bıraktığım:
1)Edge
Neden bıraktığım: Yeni sekme vs. açılınca arkada aramayı bırakması 1 yerine fazladan sekme kullanması ve sekmede çok reklam olması(haber vs.)
2)Chrome
Kullanışlı güzel ama çok RAM tüketiyor ve ben 8 GB RAM'li bir kullanıcıyım :/
3)Brave
Gerçekten güzel ama Kaspersky sürekli "Brave web kameranıza erişmeye çalışıyor engellendi" uyarısından defalarca yedikten sonra kullanmamaya karar verdim :/
4)Firefox (Şu anki.)
Birçoğu tarayıcıların atası vs. dediğinden ve logodan yükledim ama gerçekten sekme güzel değildi neyse bir de normal tarayıcıya göre gerçekten yavaş açılıyor ve çok sıkıcıydı daha 2. günüm olmasına rağmen :/

Ve şimdi Opera GX kullanmak istiyorum nedeni önceden kullanmıştım güzeldi. Formattan sonra bunlarla devam ettim, sorum ise Opera mı? Opera GX mi?

Farklı öneriniz varsa eleştiriye açığım.

Son düzenleyen: Moderatör:
İkisi de kaynak tüketimi olarak sevmediğiniz Chrome'dan beter ve Chrome'un verilerinizi Google'a veren değil de Çin'e veren hali. Manifest V3 geldikten sonra Chromium taban kullanılmaz, Firefox candır. Floorp ve Zen gibi aynı tabanı kullanan tarayıcılara bakabilirsiniz.

Firefox seven biriyim ondan dolayı kullanıyorum tercih sizin.

Chrome'un verilerinizi Google'a veren değil de Çin'e veren hali.
Bu yanlış ve önyargılı bilgileri düzeltmek isterim.

Opera bu asılsız iddialardan bıktığı için 2022'de Çinli ortaklarında bulunan tüm hisselerini geri aldı. Opera her zaman Norveç merkezli ve Avrupa Birliği GDPR yasalarına tabi bir şirketti ve öyle kalmaya devam edecek. Halka arz edilmiş bir şirket olduğu için büyük şirketlerin hisse alıp yatırım yapması kadar doğal bir şey yok. Tam 2 senedir Çinli yatırımcılarla ilişkisi yok.

Manifest V3 geldikten sonra Chromium taban kullanılmaz
MV3 konusuna gelecek olursak. Opera ve Brave MV2 eklentilerini ve özellikle uBlock Origin'i Haziran 2025'ten sonra bile desteklemeye devam edeceklerini çoktan duyurdular. Brave tarayıcı içinde MV2 eklentilerine özel ayarlar koydu. Popüler eklentiler oradan etkinleştirilip güncelleniyor. Opera'nın ise hali hazırda kendi eklenti mağazası var. Chrome Web Store'un politikalarından etkilenmeyecek ve Chromium kodunda MV2 desteğini sağlamak için çeşitli değişiklikler yapacaklar.

Yani uBlock Origin ve diğerleri için Chromium tabanlı alternatifler var olmaya devam edecekler.

Kaynaklar:

opera gx kullanıyorum gayet iyi, sadelik seviyorsanız da opera tercih edebilirsiniz

Chrome Ram'i fazla kullanıyor demişsiniz ama emin olun Opera daha da beter. "Ama ram kısıtlaması varmış hocam?" Tarayıcıyı 10 fps kullanmak istiyorsanız açabilirsiniz tabii ram kısıtlamasını.

Brave'de otomatik olarak kaspersky eklentisi yüklenmiş olabilir, veya kaspersky üzerinden brave.exe'yi whitelist'e alıp deneyebilirsiniz.

Sanırım siz Opera'yı teması için istiyorsunuz. Firefox'a Opera GX Teması yapılabiliyor. Ayrıca bir de uBlock Origin indirip test edin hızını.

Zamanında forumda bu konuda yazılmış yazılar vardı. Günlük kullanım, performans, ram tüketimi olarak Edge'in ötesinde tarayıcı henüz yok. Ancak Microsoft ve Google gibi devlerden uzak durmak isteyenler için Brave veya Vivaldi olabilir. Bunlar dışında macera aramaya gerek yok.

Opera GX, çok çok daha kötü ve stabil değil. Eğer illa Opera kullanacaksanız düz Opera tercih edin derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…