Opera GX vs Opera

Hocam ben Opera kullanmayı düşünüyorum ama neden kötü olduğunu söylerseniz alternatiflere yönelebilirim.
Çok fazla ram kullanımı oluyor.
Bana kalırsa Gizlilik ve güvenlik kısmında pek de iyi değil. Bunu sadece bir çinli tarafından satın alındığı için söylemiyorum.
Ve HTML5 testi Brave gibi tarayıcılarda daha yüksek.
Brave Opera'dan her türlü daha hızlı o yüzden önerdim.

Bir tarafa casus yazılım diyorsan diğer tarafa da diyeceksin çünkü büyük tarayıcıların hepsi topluyor. Operayı savunduğum yok babamın malı değil. Sadece bilgisizce Çinlilere ait olduğu için casus yazılım yapıştırılmasını düzeltiyorum. Reddit'te böyle düşünen çok vardı zamanla azaldı. Burada da aynı şekilde sağlanmalı. Net bilgisi yok mu? Al bakayım yok muymuş.

Yazdıklarımı okudunmu dostum? Hazır cevapmı veriyorsun anlamadım seni.

Yazdığım yanıtta "casus"diye bir kelimede yok maalesef.

Bir tarafa casus deyip diğerlerine dememek gibi bir şeyde yok. "kimse Opera sadece veri topluyor diğerleri toplamıyor demedi" ve "Google Chrome, Edge gibi tarayıcılar zaten verilerimizi alıyor ve satıyor"

Gördüğün gibi sattığını falan söylüyorum zaten. Açık düzeyden diyorum Opera veriler konusunda diğerleri kadar güven vermiyor. VPN'i falan ayrı hikaye diyorum ki Opera iyi değil veriler konusunda hele hele Firefox ve Brave gibi tarayıcılar daha iyi kalıyor. Firefox son zamanlarda biraz afallasada.

Onu bunu geç Opera, Opera GX gibi şeyler diğer özellik, stabilite, buglar, özelliklerin çalışma durmu gibi şeylerde bile çok kötü rezalet hatta şişirme bir taryaıcıdan ibaret.

Benim lafım Çin casus yazılımı diyen arkadaşa sen niye atladın konuya onu anlamadım? Kelime oyunları yapmaya çalışarak konuyu değiştirmeye çalışıyorsun. Chrome veya Edge konu olduğunda kimse ABD casus yazılımı demiyorsa konu Opera olunca da Çin casus yazılımı denmesinin saçma olduğundan bahsediyorum buraya kadar anladın mı? Tane tane anlatmaya çalışıyorum bak sana.

Attığım tabloya gelecek olursak o tablo da bing hariç hepsinin tarayıcısı var. Arama motoru kıyaslaması değil yani anladın diye umuyorum. Hatta bing mobil de tarayıcı olarak kullanabiliyorsun. Lütfen rica ediyorum bilgin olmadan konuya atlama öyle. Laf attığım kişi üstüne alındı cevap verdi zaten.

Dostum başkasına diyorsan benim mesajıma yanıt vermeyeceksin. Kısaca yanlış kişiye cevap vermisşin. Diğer dediklerine cevap verip konuyu tartışmaya dökmeyeceğim.

Opera'ya casus yazılım diyenlerin telefonlarındaki Google ve Instagram uygulamalarının yasal casus olduğunun farkında bile değiller. İşin içinde Çin varsa kötüdür, casustur. Bu klasik bir Amerikan kara propagandasıdır. İnsanlar bu safsataya inanıp asıl şeytanın Amerikan şirketlerinin olduğunu unutuyorlar.

Opera'ya casus yazılım diyenlerin telefonlarındaki Google ve Instagram uygulamalarının yasal casus olduğunun farkında bile değiller.
Google ve Meta'nin tum uygulamalarinin spyware oldugunu biliyorum ve Opera'ya spyware diyenler de biliyor. Bos bos iddialarda bulunup ustten konusmayin.

Google ve Meta'nin tum uygulamalarinin spyware oldugunu biliyorum ve Opera'ya spyware diyenler de biliyor. Bos bos iddialarda bulunup ustten konusmayin.
Boş iddiada sizler bulunuyorsunuz. Opera'nın gizlilik ve güvenlik konusunda hiçbir vukuatı yok. Brave ne kadar reklam gösteriyorsa Opera da o kadar reklam gösteriyor. Her ikisinde de kapatılıyor. Biri Amerikan, diğeri Avrupalı ama Çinli hissedar tarafından yönetiliyor. Söz konusu Opera olunca insanlar diğerlerini unutuyor. Ayrıca Firefox da kişiselleştirilmiş reklamlardan kazanç elde ediyor.

Firefox savundugumu nerde gordun? Brave de onermedim Firefox da onermedim. Yazdigim mesajlari okuyup ona gore yorum yapin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…