Opera kullanmak için neden

Opera kullanıyorum bende ama şöyle bir sorunum var: Kısayol yeri var ya, ben her siteye oradan giriyorum. YouTube, Facebook vs. YouTube'ye girerken sayfa yüklenmiyor yarıda kalıyor. İçerikler gözükmüyor, eskiden olmuyordu. Bir anda olmaya başladı sadece YouTube'da oluyor aşırı tilt edici.

Son düzenleyen: Moderatör:
Verilerinizi kaptırmak için de güzel bir tarayıcı. Firefox ile yaşadığım ufak problemleri çözebilirsem Chrome'dan da kurtulacağım. Kişisel tercihler tabii.

CPU ve RAM kullanımını limitleyebilme.
Kağıt üzerinde iyi görünüyor, hatta sırf bunu test etmek için indirmiştim ancak limitleme yapınca düzgün bir deneyim elde edemiyorsunuz. Network Limiter güzel ama, duruma göre kullanışlı olabilir.

Tamam güzel tarayıcı Opera GX eyvallah. Ama Microsoft Edge bence ondan daha iyi çünkü çok hızlı çalışıyor.

Vivaldi + duckduckgo ikilisini tek geçerim.
Operanın eski geliştiricileri geliştiriyor. Adlocker ve tracker blocker'ı şimdiye kadar denediğim bütün bedava adblocker'lardan daha iyi çalışıyor.

@unnamedington Mozilla fanboyu olabilirsiniz ancak bu özelliklerin müthiş olduğu aşikar. Bu kadar uzun açıklamalara gerek yoktu. Opera'nın VPN'ine ve Adblocker'ına laf ediyorsunuz ancak 10.000'lerce Chrome eklentisinin casus yazılım barındırdığı ortaya çıktı. O VPN'i kullanarak ne yapacaksınız da gizlilik bu kadar önemli? Hangi tarayıcının güvenli olduğunu sanıyorsunuz? Yaptığınız savunmaların içi tamamen boş. Yazdıklarınızı bir daha okudum ve cidden fanboy olduğunuza kanaat getirdim. OperaGX anasayfada bedava oyunları gösteriyor diyen birine "Reddit takip et" demek ne ya cidden? Optimize ve hazır şekilde gelen Adblocker için, başka tarayıcılarda eklenti olarak indirebilirsin demişsin. Çok ilginç. Cidden sen, o eklentileri daha optimize ve güvenli mi görüyorsun? Opera adı sanı duyulmuş bir firma. Sence eklenti mi senin önemli bilgilerini çalıp satar, Opera mı?

Kullanmamak için bir neden: Veri toplama (Kesin değil).
Hangisi toplamıyor? Bana anlatır mısın? Ayrıca, gören de Cumhurbaşkanının baş danışmanı hangi tarayıcıyı kullansın diye konu açılmış sanacak. Ne bu gizlilik merakı anlamadım? Tüm tarayıcılar sizin verilerinizi zaten çalıyor. Zamanında ben de Mozilla kullandım. Kalas gibi tarayıcı. Eklenti özelliği olan hiçbir tarayıcıyı asla kullanmam. Mozilla'ya özel değil. Ekstra VPN ile uğraşmak ve Youtube'da 5 dakikada bir çıkan reklamlarla uğraşmak için ek bir VPN ve reklam engelleyici indirmek bana çok saçma geliyor. Ayrıca bu eklentilerin Opera'ya özel gelmesi optimize olmuş bir şekilde geldiğini de gösteriyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…