Testlerime göre Chrome daha fazla yiyor. OperaGX kullanıyorum sanırım normal Opera'da da öyledir, RAM kullanımı sınırlama, VPN, adblock ve Chrome eklentilerini kullanma gibi artıları olduğu için daha iyi bence.
Arkadaşlar bildiğiniz gibi RAM fiyatları arttı 8 GB RAM'ler 350 tllere dayanmış durumda bizde bu RAM'i dikkatli ve sağlıkli kullanmak zorundayız bu iki tarayıcıdan hangisi daha az RAM yer hangisinin avantajları daha fazladır detaylarıtla yazarsanız çok sevinirim.
Opera boş iken daha fazla kullanır 30-40 MB. Aynı sekmeleri açıp karşılaştırırsanız Opera daha az kullanır. Chrome önermiyorum. Özellikleri az, arayüzü kullanışsız, çevrimdışı yükleyicisi yok.
RAM kullanılması için var evet ama konuyu açanın 16 GB RAM'e sahip olduğunu düşünmüyorum. 4 GB RAM'in 1GB RAM'ini tarayıcı kullanınca başka bir şeyler yaparkan bilgisayarda kasma oluyor.
Baktım ve Opera daha çok tüketiyordu, ancak Opera'da resim alıcısı, dahili reklam izleyicisi ve VPN var. Daha doğru sonuç elde etmek için Opera'daki eklentileri bi kapatarak deneyim.
Arkadaşlar bildiğiniz gibi RAM fiyatları arttı 8 GB RAM'ler 350 tllere dayanmış durumda bizde bu RAM'i dikkatli ve sağlıkli kullanmak zorundayız bu iki tarayıcıdan hangisi daha az RAM yer hangisinin avantajları daha fazladır detaylarıtla yazarsanız çok sevinirim.
knk inanmayabilirsiniz ama bende Opera GX 5gb ram kullanıyo chromea geçin derim. Chromeda çok kullansa bile opera kadar kullanmıyor bana göre. Operadaki ram sınırlayıcıda bir işe yaramıyor zaten.