Opera VPN kullanarak internet trafiği izlemelerin önüne geçilebilir mi?

Bazılarımınızın akrabalarında asker emeklileri, polis emeklileri vs. devlette çalışmış olabilenler mutlaka vardır. Bildiğiniz gibi bağlantıları olan kişiler rica ederek bir başkasının internet trafiğini izleyebiliyor; örneğin kendi oğlunun kendi bilgisayarında gerçekleştirilen internet izlerini. Bir şeye şahit oldum whoer[nokta]net'i kullandım ve babamın arkadaşı babama bilgisayarın başında kim vardı felan diye sorular sordu. Çünkü şifrelenmiş bir ağ trafiği gerçekleşmişti. Opera VPN'de whoer[nokta]net gibi internet trafiğini örnek verdiğim olaylara karşıda şifreleyip gizlemede etkili midir?

@Neşeli Enginar; belki sevgilimiz vardır da yazışmalarımızı gizlemek istiyoruz öyle değil midir abicim?

Son düzenleyen: Moderatör:
VPN'ler de log tutar log tutmayan vpn sayılı ve neredeyse hepsi ücretsizdir. Devlet logları ister ise log tutan vpn sağlayıcıları paylaşacaktır.

VPN şirketlerinin amacı gizliliği korumaktır. Elinde bilgilerini şifreler. Fakat herhangi bir suç teşkil edecek yasadışı birşeyler işlenirse şirket bilgilerini devlet yetkileri isterse paylaşmak zorundadır. Bunu aynı şekilde Opera'da dahil.

Demek istediğim whoer[nokta]net girilen internet sitesini kullanılan tarayıcı adres satırında anlamsız karmakarışık bir şekilde şifreliyor ama bu Opera VPN'de yok. Opera VPN'de adres satırında girilen site olduğu gibi görünüyor. İşte bunu soruyorum internet servis sağlayıcıları Opera VPN'den girilen siteleri olduğu gibi mi görebilir yoksa whoer[nokta]net'te olduğu gibi karmaşık harf ve sayılar dizilimi gibi şifrelenmiş ve okunamaz bir şekilde mi görünür?
@Neşeli Enginar; sen ne dersin bu mesele için?

Son düzenleme:
Bir şeye şahit oldum whoer[nokta]net'i kullandım ve babamın arkadaşı babama bilgisayarın başında kim vardı felan diye sorular sordu. Çünkü şifrelenmiş bir ağ trafiği gerçekleşmişti.

Durumdan memnun musunuz bilmiyorum fakat şahit olduğunuz şey yasalara aykırı. İnternet geçmişinize sizden başka birisinin kolayca erişememesi gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…