Opera kullanıcısıyım ve Yandex kullanmayı sevmiyorum. Google arayüzü bana daha basit ve daha iyi geliyor ama Opera default olarak Google ile gelmesine rağmen kendi kendine Yandex'i varsayılan yapıyor. Varsayılan arama motoru kısmında sadece Yandex veya Wikipedia yapmama izin veriyor. Bunu nasıl önleyebilirim?
Bir kayıt girdisi ya da hizmet Yandex ayarlarını dayatıyor olabilir. Yandex'in ne yazık ki böyle pis bir reklam politikaları var. Tarayıcı uzantılarınızı kontrol edin.
İlk olarak bağlantıdaki yazılım ile, Yandex ait olabilecek tüm yazılımları kaldırın.
Bulk Crap Uninstaller (BCUninstaller, BCU) is a free, open source program manager. It excels at removing large amounts of applications with minimal user input.
www.bcuninstaller.com
Sonra bağlantıdaki yazılımlar ile tarama yapın. Taramayı paylaştığım sıraya göre yapın.
AdwCleaner, Windows işletim sistemleri için geliştirilen, spyware ve kötü amaçlı yazılımları bilgisayardan kaldırmaya yarayan programdır. Program özel kurulum gerektirmeden indirilir ve kurulur. Basit bir arayüze sahiptir. Windows sürümünde...
Malwarebytes (eski adıyla Malwarebytes Anti-Malware, kısaca MBAM), kötü amaçlı yazılımı bulan ve kaldıran Microsoft Windows, macOS ve Android OS için bir anti-malware yazılımıdır. Malwarebytes Corporation tarafından üretilen yazılım, ilk olarak...
Oldukça köklü ve popüler güvenlik çözümlerinden olan SUPERAntiSpyware yazılımının ücretsiz olan "Free" sürümüdür. Detaylı kullanımı için aşağıdaki rehberimizden faydalanabilirsiniz...
www.technopat.net
Tarama işlemlerinden sonra yazılımları kaldırabilirsin.