Opera'dan video izlerken CPU kullanımının %100 olması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Opera GX tarayıcısını önermiyorum. Bellek ve CPU sınırlamanın bir artısı yok. Tam tersi sınır koyduğunuz için, girdiğiniz site bu sınırları aşacak kadar kaynak tüketiyorsa sorun yaşıyor. Ya tarayıcı çöküyor ya da site düzgün yüklenmiyor. Ayrıca arayüze koyduğu animasyon vb. CPU tüketimini artırıyor.

Opera kullanacaksanız normal versiyonunu öneriyorum. Bağlantıdaki ayarları yapmanızı ve uzantıları yüklemenizi öneririm. Uzantı Youtube izlediğiniz videoların CPU tüketimini azaltıyor.
Chrome kullanamaya devam edeceksen aşağıdaki ayarları ve uzantıları öneririm.

Son düzenleme:
Opera GX tarayıcısını önermiyorum. Bellek ve CPU sınırlamanın bir artısı yok. Tam tersi sınır koyduğunuz için, girdiğiniz site bu sınırları aşacak kadar kaynak tüketiyorsa sorun yaşıyor. Ya tarayıcı çöküyor ya da site düzgün yüklenmiyor. Ayrıca arayüze koyduğu animasyon vb. CPU tüketimini artırıyor.

Opera kullanacaksanız normal versiyonunu öneriyorum. Bağlantıdaki ayarları yapmanızı ve uzantıları yüklemenizi öneririm. Uzantı YouTube izlediğiniz videoların CPU tüketimini azaltıyor.
Chrome kullanamaya devam edeceksen aşağıdaki ayarları ve uzantıları öneririm.

CPU kullanımı azaldı nadiren drop yiyor onu da nasıl düzelteceğimi söyler misiniz?

Bu konuda belirttim. İşlemcin belirli bir kaliteyi işlemede yetersiz olabilir.
Bunlar belirli bir yere kadar çözüm sağlıyor. Kaliteyi düşürmek ya da yeni bir sisteme geçmek dışında bildiğim başka bir yöntem yok. Konuların içinde Chrome ve Opera tarayıcıları için detaylı ayarlar paylaştım. Eğer onları yapmadıysan tekrar göz atmanı öneririm.

Eğer izlediğin video 60 FPS ise, uzantı ayarlarından Block 60 FPS diyerek videoyu 30 FPS izleyebilirsin.

Screenshot_7.png

Buna ek olarak kullandığın başka uzantı varsa belirtebilirsin. Eğer uzantı yüksek kaynak tüketiyorsa, daha düşük kaynak tüketen alternatifi varsa öneri yaparım.

Bu arada Enchanced h264ify Opera mağazasında yok.

Cevaplarınız için herkese teşekkürler.

Konu kapatılabilir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı