Opera GX tarayıcısını önermiyorum. Bellek ve CPU sınırlamanın bir artısı yok. Tam tersi sınır koyduğunuz için, girdiğiniz site bu sınırları aşacak kadar kaynak tüketiyorsa sorun yaşıyor. Ya tarayıcı çöküyor ya da site düzgün yüklenmiyor. Ayrıca arayüze koyduğu animasyon vb. CPU tüketimini artırıyor.
Opera kullanacaksanız normal versiyonunu öneriyorum. Bağlantıdaki ayarları yapmanızı ve uzantıları yüklemenizi öneririm. Uzantı YouTube izlediğiniz videoların CPU tüketimini azaltıyor.
Yaklaşımın saçma. Geliştiren firmanın Operanın pazar payını artırıp Çinlilere sattığını biliyorsundur. Şahsen satıştan sonra Opera gelen özellikler tamamen firmalar ile yapılan anlaşmalara ve Chromium sunduğu özelliklere dayanıyor. Mesela sol menüye Instagram, Whatsapp eklemeleri firma ile...
Chrome kullanamaya devam edeceksen aşağıdaki ayarları ve uzantıları öneririm.
Merhaba arkadaşlar. Acer Aspire 5738Z Laptop'um var. Özellikleri Intel çift çekirdek T4200 2.00GHz 4 GB RAM NVIDIA GeForce G105M 512MB ekran kartı. Sistem SSD'ye kurulu ve Yandex browser kullanıyorum. İnternet hızım 16 Mbps 12-14 Mbps arasında sabit hızım var ama YouTube"da 1080P video...
Arkadaşlar ilk başta böyle değildi ancak crackli bir oyun indirdim, sonrasında Windows Defender uyarı verdi. Cihazda izin verdim, sonrasında geri sildim bilgisayardan tamamen. Ancak RAM kullanımının yükseldiğini fark ettim ve Windows Defender kullandığını gördüm, daha önce hiç kullanmamıştı...