Opera'nın İşlemciyi Çok Kullanması

Makaleler
1
Merhaba, şu an Youtube üzerinden 1080P çözünürlüğünde video izliyordum ve fanım aşırı hızlı çalışıyordu. İlk baş 1080P olduğu için İntel grafik kartını soğutma amaçlıdır dedim ama yine de içim rahat etmedi ve görev yöneticisinden bir baktım. Bir tane Opera açık olmasına rağmen görev yöneticisinde 13 tane görünüyordu. Bu sorunun çözümü nedir veya bu bir sorun mudur? Şu an bunu yazarken video yan sekmede açık olmasına rağmen fan hızım video izlediğim zamanki düzeye göre baya yavaşladı, normal seviyelere indi diyebiliriz.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı2.JPG
    176,3 KB · Görüntüleme: 405
Normaldir. Sadece Opera değil Chrome ve diğer tarayıcılar da birden fazla görev altında çalışırlar böylece aniden bir sorun olunca tüm sekmeler çökmez ve tarayıcı hızlı çalışır.

İşlemci kullanımına gelecek olursak %14 yüksek bir değer değil gayet normal bir değer. Tabi yine de bu işlemciden işlemciye değişebilir.

%14 çok düşük bir değer video işlenirken. Video izlerken oran yüzde 60 gibi oluyor ise: Operayı ekran kartınızla başlatmayı deneyin bir de video izlerken.

Bir sorun görünmüyor. Ancak Opera'nın kaynak kullanımını denetleyebileceğin Opera GX adlı bir sürümü var. Erken erişimde ancak kullananlar memnun. Onu deneyebilirsin.

İşlemcim İ7-7700HQ, evet dediğiniz gibi %14 aşırı bir kullanım değil fakat gelen fan sesine ve 13 tane olduğunu görünce çok olduğunu düşündüm
Daha önce normal kullanımda ne kadar kullandığına bakmadım açıkçası.
Saçma yerlere girmediğim için Defender harici bir anti virüs kullanmadığım için virüs olmasından şüphelenmiştim. Normal bir durum ise sıkıntı yok.
%14 çok düşük bir değer video işlenirken. Video izlerken oran yüzde 60 gibi oluyor ise: Operayı ekran kartınızla başlatmayı deneyin bir de video izlerken.
Opera kullanırken işlemci seviyeme hiç bakmadım ama şu ana kadar o kadar yükseldiğini hiç sanmıyorum.
Bir ara denedim sonra tekrar normal Operaya döndüm. Yaklaşık 10 yıldır kullandığım için Opera fanboyuyum diyebilirim. GX ekine bile karşıyım

Laptop olduğu için fan hızlanabilir 1080P görüntü işlenirken yoksa işlemciniz gayet güçlü ve iyi bir işlemci. Yani normal bir durum.

Defender ise çok yeterli bir program değil şimdilik. Tavsiyem başka ve Technopat güvenlik bölümünde önerilen iyi güvenlik yazılımlarından birini kurmandır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…