Operator kasıtlı olarak internet hızını düşürür mü?

Makaleler
3
Selam bir sorum var. Ben şu anda yaşadığım yerin internetini kullanıyorum. İsmini vermek istemiyorum fakat şöyle anlatayım, Muğla Net, Antalya Net gibi bir ismi var.

Geçen mağazaya işim düşmüştü gittim orada sohbet ediyorduk çalışan ile. Durduk yere "sizin ev geçen ay 470 GB internet kullanmış." dedi.

Benim fazla ya da az kullandığım internet onları etki ediyor mu? Sınırsız internet veriyor bana ve ben çok kullanıyorum diyelim. Onların kâr oranı mı düşüyor acaba böyle bir şey var mı?

16 Mbit internetim var normal saatlerde download hızım 500KB-300KB arası değişiyor ve çok saçma. Sadece geceleri kullanabiliyorum interneti. Bunun sebebi onların hız düşmesi olabilir mi?

Bu firmaya ve altına imza attığın kağıda göre değişir. Bende 1000 megabit upload 1000 megabit download var ama hiç hızımda kesilme olmuyor. İndirmelerim de aylık 1 TB'yi çok rahat geçiyordur. Ve evet fazla indirme yapman onlara maaliyet yapıyor. Ekstra trafik demek.

Hayır alakası yok bende de sabahları 1-2MB oluyor sebebi ise çok yoğun olduğu içindir.

İnterneti kablolu kullanırsanız daha çok verim alırsınız. Evde modeme bağlı olan cihaz sayısı da önemli. İnternet firmaları hızı kafasına göre düşüremez. Evde internet hızını yavaşlatan cihaz olabilir mesela evde televizyonda netflix açıkken ben oyunlarda gecikme yaşıyorum ama geceleri tv kapalı iken daha iyi internetim oluyor sizin dediğinizde buna denk geliyor.

Evde diğer cihazları kesmeme rağmen sabah düşük download akşam yüksek download alıyorum. Onun sebebini merak ediyorum ve yoğunluk cevabı saçma geliyor. Bana kalırsa fazla internet kullandığım için oradan kısıtlıyorlar beni fakat emin değilim ve bu yüzden buraya soruyorum. Hala net cevap verilmemiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…