Oppo A5S verileri SD karta aktarma

Telefonda yer kalmadığı ve WhatsApp üzerinden gelen fotoğraflar bile yüklenmediği için 64 GB SD kart aldık. Telefon SD kartı görüyor ama hala uygulamaları yükleyemiyoruz Play Store üzerinden. Yüklü olan uygulamaları da SD karta transfer edemiyoruz. Kart vasıfsız bir şekilde telefonda duruyor sanki hiç takmamışız gibi. Uygulamaları nasıl aktarabiliriz veya yeni uygulamaları nasıl SD karta yükleyebiliriz? İnternette çözüm olarak sunulmuş hiçbir kaynak işe yaramıyor.

Bazı Android telefonlarda artık o Android sürümüne mi yoksa markaya mı özel bilemiyorum hafıza kartını dahili depolama gibi biçimlendirme seçeneği oluyordu. Öyle bir durum var mı acaba sende?

Uygulamayı taşımak falan pek işe yaramıyor ne yazık ki. Hafıza yine doluyor.

Nasıl yapacağım hakkında fikrim yok. Bir kaynakta şöyle tarif edilmiş;
''Go to device “Settings”, then select “Storage”. Select your "SD Card", then tap the “three-dot menu“ (top-right), now select “Settings” from in there. Now select “Format as internal”, and then “Erase & Format”. Your SD Card will now be formatted as internal storage.''
Fakat ben Ayarlar > Depolama yoluna gidince SD Card seçeneği çıkmıyor. Kartı boşuna almış oldum resmen.

Tarif ettiği durum aslında benim dediğim telefon hafızası olarak formatlamak için. SD kart görünmediğine göre telefon SD kartı şu an harici ya da dahili olarak okumuyor. Telefonunda çift sim özelliği var mı? Bazen hattın sim1 ya da sim2 slotuna takılıyken SD kartın çalışmaması gibi durumlar olabiliyor.

SD kartı bilgisayar aracılığı ile biçimlendirip yeniden deneyebilirsinde. Benim için şu an anladığım telefon hiçbir şekilde SD kartı görmüyor.

Hayır telefon SD kartı görüyor. Ama dediğim gibi her yerde söylenen tarif edilen işlemler bende mevcut değil.

Hayır telefon SD kartı görüyor. Ama dediğim gibi her yerde söylenen tarif edilen işlemler bende mevcut değil.
Eki Görüntüle 1384503
SD Kart'a tıkladığında nasıl bir menü açılıyor?

Gerçi sen şu an dosya yöneticisindesin. Baktığın rehberde ayarlardan depolamaya girin diyor.

Düzetlme: evet ayarlar > depolamaya gittiğinde bu ayarın çıkmadığını zaten belirtmişsin.
Telefon modeli ya da Android sürümü kaynaklı bir fark olabilir. :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…